Web Analytics

На Харківщині евакуюють пацієнтів медзакладів у деокупованих селах

З медичних закладів у звільнених від російських окупантів селах Харківщини продовжують вивозити пацієнтів. Евакуацію проводять у Стрілечій, Липцях тощо.

Про евакуацію пацієнтів з деокупованих територій розповіла на брифінгу 19 вересня допомоги міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

«Я сьогодні сама була свідком, коли зі Стрілечої вивозять, у Липцях ми їх бачили. Є спеціальні евакуаційні коридори, є медична техніка — авто швидкої допомоги, які, чергуючись між собою, вивозили людей», — сказала посадовиця.

За її інформацією, 19 вересня з обласної психіатричної лікарні у Стрілечій вивезли 200 пацієнтів.

Ірина Верещук. Фото: kharkivoda.gov.ua

Правоохоронці відкрили справу через обстріл Стрілечої 17 вересня, коли під час евакуації загинули медики. Її розслідують за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством).

«Внаслідок обстрілу загинули четверо медичних працівників лікарні. Двоє із загиблих медиків під час обстрілу були в автівці: російський танк вистрілив прямо в їх автомобіль», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Двоє пацієнтів і місцевий житель тоді дістали поранень.


За інформацією Харківської обладміністрації, упродовж перших двох днів з лікарні у Стрілечій евакуювали майже 80 людей. Загалом там близько 600 пацієнтів.

Фото на головній: Мінреінтеграції