Web Analytics

Затриманий «начальник» окупаційної «міліції» Балаклії — прокуратура

Правоохоронці затримали 48-річного чоловіка, який погодився на пропозицію російських окупантів стати «начальником» незаконної «народної міліції» в Балаклії. Йому загрожує до 15 років за ґратами.

Про затримання 16 вересня повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, у квітні 48-річний чоловік погодився на пропозицію російських окупантів та обійняв посаду «начальника» так званої «народної міліції міста Балаклія».

Він приймав на службу інших охочих, організовував чергування на об’єктах інфраструктури, зокрема й разом з військовими РФ.

Фото: Facebook/Владислав Абдула

Коли ЗСУ почали контрнаступ на Харківщині, чоловік намагався втекти до окупованої частини Луганщини, але в Куп’янську його затримали працівники Держбюро розслідувань.

Суд ухвалив взяти затриманого під варту без права внесення застави.

Справу розслідує Служба безпеки України. Як розповів речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула, чоловікові оголосили підозру за ч. 7 ст. 111-1*Добровільне зайняття посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

«Схоже, окупанти не так вже й довіряли балаклійському перебіжчику: службове посвідчення, яке йому видали, було дійсне лише до кінця цього року», — зауважив Абдула.


Російські окупанти намагалися створити незаконну «поліцію» й в Ізюмі. Після звільнення міста у «відділку» знайшли документи, печатки та штампи російського зразку тощо.