Web Analytics

В якому стані лікарні на звільнених територіях Харківщини: дані ОВА

Центральна районна лікарня у звільненому від російських окупантів Ізюмі зруйнована, у Вовчанську та Балаклії — є пошкодження. У Куп’янську медзаклад вцілів, але лікарів не вистачає.

Про стан лікарень на деокупованих територіях розповіли 13 вересня у Департаменті охорони здоров’я Харківської обладміністрації.

У Вовчанській ЦРЛ після російських ворожих обстрілів пошкоджений дах харчоблоку, вибито вікна. Медпрепарати є, обладнання вціліло, але окупанти викрали службове авто. Наразі працює лікарський та молодший медперсонал, евакуйовані медики також невдовзі зможуть повернутися до роботи.

Амбулаторію сімейної медицини в селищі Білий Колодязь Вовчанської громади під час окупації розграбували.

«Як і Вовчанськ, ворог з перших днів війни окупував місто Куп’янськ. Куп’янське територіальне медичне об’єднання на цей час не має пошкоджень будівель, на місці й обладнання. Медзаклад потребує збільшення кількості медперсоналу та пального для генераторів», — зазначили у департаменті.

У Балаклійській ЦРЛ наразі триває розмінування. Від обстрілів вибиті вікна у відділеннях інтенсивної терапії та дитячої реанімації, у лабораторії. Наразі вирішується питання щодо медикаментів.

Розміновують і територію Ізюмської лікарні. Заклад зруйнований. Персонал чекає на дозвіл, щоб повернутися до міста.

Балаклійська ЦРЛ до війни. Фото: kharkivoda.gov.ua


Вовчанськ, Куп'янськ, Ізюм та Балаклію звільнили під час контрнаступу Сил оборони на Харківщині на початку вересня.