Web Analytics

Вовчанськ звільнений від російських окупантів — ДПСУ

Українські силовики 12 вересня заявили про деокупацію північного сходу Харківщини. Вранці 13 вересня прикордонна служба також підтвердила звільнення Вовчанська.

Про звільнення північного сходу Харківської області від російських загарбників 12 вересня повідомили у підрозділі Сил спеціальних операцій «Азов Харків».

«Сьогодні силами ССО «Азов Харків» та 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого було звільнено та зачищено весь північний схід Харківської області — від селища Веселе до міста Вовчанськ», — заявили у підрозділі.

Зокрема, йдеться про деокупацію Тернової, Варварівки, Ізбицького, Стариці.

«Взято під контроль державний кордон», — додають спецпризначенці.

Вранці 13 вересня Державна прикордонна служба підтвердила звільнення Вовчанська. 

«Вовчанськ вдома. Прикордонники прибрали залишки непотребу. Слава Україні!» — йдеться у дописі на сторінці ДПСУ у Facebook.

Прикордонники додали відео зі знищеною російською технікою. Також зафільмували українських бійців, які прибирають російську агітацію з білбордів і фасадів будівель у Вовчанську.

Генеральний штаб ЗСУ про звільнення Вовчанська офіційно ще не повідомляв.

Місто, розташоване неподалік кордону з Росією, перебувало в окупації від початку повномасштабного вторгнення РФ. Мера Анатолія Степанця підозрюють у державній зраді. Йому закидають перехід на бік окупантів та участь у діяльності створеної ними «тимчасової цивільної адміністрації Харківської області».


Міністерство внутрішніх справ готується до розмінування звільнених територій Харківщини. Планують залучили саперів ДСНС з усієї України та вибухотехніків поліції. Перш за все перевірятимуть критичну інфраструктуру, житлові будинки та дороги.