Web Analytics

З окупованої частини Харківщини евакуювали ще понад 800 людей

Із захопленої російськими військами частини Харківської області 22 серпня вивезли ще 825 людей. Майже третина з них — діти.

Про черговий етап евакуації повідомила 22 серпня міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

«Вдала гуманітарна операція: сьогодні евакуювали 825 людей з непідконтрольної частини Харківської області, 238 з них — діти», — йдеться у дописі в її Telegram-каналі.

Верещук подякувала Харківській ОВА та волонтерським організаціям, які брали участь в евакуації. 

У Головному управлінні ДСНС у Харківській області запевнили, що нині всі евакуйовані у безпечних місцях, отримали необхідну медичну допомогу та психологічну підтримку.

Серед іншого, рятувальники допомагали людям — особливо літнім і тим, кому складно ходити — сідати до автобусів та завантажувати туди речі.

«Психологи ДСНС надавали співвітчизникам, які щойно вирвались з лап «руського міра», необхідну психологічну допомогу, працювали з дітьми, аби відволікти їх від жахіття війни», — додали у ДСНС.


З окупованих російськими військами території Харківщини щотижня вивозять близько 800 людей.  В евакуації беруть участь представники місцевої влади, поліція, ДСНС, медики та психологи, волонтери кількох організацій — зокрема Helping to Leave, Eventroom, Way of Ukraine, Kharkiv Help, Etoc, «Спільна справа», Червоного Хреста України.

Фото на головній (ілюстративне): ГУ ДСНС у Харківській області