Web Analytics

Від обстрілів на Харківщині загинули двоє людей, восьмеро поранені

Армія РФ вночі 29 липня обстріляла Харків і Богодухів, напередодні — Харківський, Чугуївський, Ізюмський райони області. За добу загинули двоє людей, ще восьмеро поранені. Пошкоджені житлові будинки, господарські та промислові споруди, зайнялося пшеничне поле.

Про ситуацію в регіоні на 29 липня розповів голова Харківської обладміністрації Олег Синєгубов.

«Близько 4:00 ворог завдав ракетних ударів по центральній частині Харкова. Пошкоджено двоповерховий будинок та приміщення навчального закладу. Ворог вдарив по ще одній пам’ятці архітектури. На місці працюють рятувальники. Медики надали допомогу 71-річному перехожому, який був поряд», — йдеться у дописі в його Telegram-каналі.

Також вранці окупанти обстріляли Богодухів. Пошкоджено виробництво, спалахнула пожежа. За попередніми даними, ніхто не постраждав.

Минулої доби під вогнем були Харківський, Чугуївський, Ізюмський райони області. Пошкоджені житлові будинки, господарські споруди, промислові та інфраструктурні об'єкти.

«Окупанти інтенсивно наносили артилерійські удари по Циркунах, зафіксували якнайменше шість обстрілів. В Ізюмському районі через обстріли горіло поле пшениці. У селищі Печеніги Чугуївського району ворог обстріляв з РСЗО будівлю ТЕЦ та житловий масив поруч. Сталася масштабна пожежа», — каже Синєгубов.

За добу в області від ворожих обстрілів загинули двоє людей — поліцейський та цивільна жінка в Чугуївському районі. До лікарень доправили вісьмох поранених: з них п’ятеро — в Чугуївському районі, двоє — в Ізюмському, один — у Харківському.

У Богодухові від ранкового обстрілу пошкоджена будівля харчового підприємства, повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Правоохоронці відкрили справу за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). Вона передбачає до 12 років ув’язнення.

Фото: Telegram/Харківська обласна прокуратура

У Головному управлінні Нацполіції в Харківській області додали: 28 липня під ударами окупантів були два райони Харкова, Чугуїв, Есхар, Безрукі, Уди, Пріморське, Циркуни, Печеніги.

«Пошкоджені дві багатоповерхівки, більше десятка приватних будинків, магазини, гаражі, господарча споруда, приміщення кількох підприємств, міського парку відпочинку, автомобілі», — перелічують у ГУНП.

Слідчі та криміналісти опрацювали понад 30 випадків руйнувань.

Фото: Facebook/Поліція Харківської області

За добу від обстрілів сталося 17 пожеж, звітують у Головному управлінні ДСНС у Харківській області. Займання були у Салтівському районі Харкова та у Харківському, Чугуївському, Богодухівському, Ізюмському районах області. Горіли приватні будинки та надвірні споруди, об'єкти критичної інфраструктури, поле з пшеницею тощо.

«Найбільше від ворожих атак постраждали Циркунівська та Чугуївська громади, де загалом трапилось 12 пожеж», — зазначили рятувальники.

У Борівський громаді палало пшеничне поле на площі 5 га.

У Чугуєві від обстрілу пошкоджена житлова багатоповерхівка, дістав поранень 59-річний чоловік.

За інформацією Генерального штабу ЗСУ на ранок 29 липня, на Харківському напрямку окупанти стріляли з артилерії в районах Харкова, Рідного, Уд, Дементіїівки, Слатиного, Протопопівки, Нового, Золочева, Прудянки, Руської Лозової, Руських Тишків, Петрівки, Безруків, Борщової, Старого Салтова та Коробочкиного.

Пара російських вертольотів Мі-8 також завдала ударів неподалік Старого Салтова.

«На Слов’янському напрямку зафіксовано обстріли в районах Курульки, Дібрівного, Норцівки, Мазанівки, Лозової, Шнурків, Гусарівки, Грушувахи, Вірнопілля та Мосьпанового», — додали у відомстві.


Від російського обстрілу вночі 29 липня у Харкові пошкоджений один з університетів. За попередніми даними, по місту знову вдарили ракетами «С-300».