Web Analytics

Під Харковом від обстрілу поранено батька з дитиною

Армія РФ 27 липня обстріляла селище Прудянка під Харковом, поранені 12-річний хлопчик та його батько. Також постраждав ще один чоловік.

Про поранення дитини 27 липня повідомили у Харківській обладміністрації.

«Внаслідок обстрілів у Харківському районі області отримали травми 12-річний хлопчик і його батько, 47 років. Обох поранених доставили до лікувальних закладів Харкова», — йшлося у повідомленні.

В ОВА попросили мешканців Харківщини не виходити без нагальної потреби на вулицю, а під час повітряної тривоги — одразу прямувати до укриття.

Як розповів голова Дергачівської громади Вячеслав Задоренко, поранені батько і син — мешканці селища Прудянка. Від обстрілу також постраждав ще один чоловік.

«Внаслідок артилерійських ударів у Прудянці троє місцевих жителів отримали середні та тяжкі поранення. Серед них 12-річний хлопчик, а також двоє чоловіків 1975-го і 1976-го років народження. На щастя, завдяки оперативності волонтерів та дергачівських лікарів їхні життя вдалося врятувати, при цьому одного з чоловіків ледве встигли реанімувати, рахунок йшов на секунди», — написав Задоренко у Facebook.

Він також закликав мешканців жителів Дергачівщини евакуюватися до більш безпечних територій і не повертатися, доки ситуація не стабілізується.

У Харківській обласній дитячій клінічній лікарні №1 кажуть, що дитину вже прооперували, її життю нічого не загрожує.

За даними Офісу генерального прокурора на 28 липня, від воєнних дій на Харківщині постраждали 195 дітей. Більше — лише на Донеччині, 363. Загалом в Україні — 1051, з них 358 загинули та 693 дістали поранень. В ОГПУ зазначають, що ці цифри ще не остаточні.


Від російського обстрілу 20 липня в Харкові загинув 13-річний хлопчик. Його 15-річна сестра зазнала поранень.