Web Analytics

Від обстрілів на Харківщині загинули четверо людей, п’ятеро поранені

Минулої доби, 30 червня, війська РФ обстрілювали Харків та чотири райони області — Ізюмський, Харківський, Богодухівський і Чугуївський. Загинули четверо цивільних, пошкоджені житлові квартали та промислові зони.

Про ситуацію в регіоні на 1 липня розповів голова Харківської обладміністрації Олег Синєгубов.

За його словами, протягом доби війська РФ обстрілювали Слобідський район Харкова. Вночі завдали ракетного удару по Індустріальному району з боку Бєлгорода. Пошкоджено промислові будівлі, спалахнула пожежа.

В області під вогнем були Ізюмський, Харківський, Богодухівський і Чугуївський райони. Розбиті приватні будинки, господарчі споруди, виробничі об’єкти.  

В Ізюмському районі від обстрілів троє людини загинули, ще двоє отримали вибухові травми. У Чугуївському районі — один загиблий, один поранений. Одного пораненого шпиталізували в Харкові, ще одного — у Харківському районі.

«На території Харківщини тривають активні бойові дії. На Харківському напрямку ворог обороняє зайняті території. У районі Ізюма окупанти перегруповуються та намагаються покращити своє тактичне положення, щоб продовжити наступ в напрямку Слов'янська. Наші військові готові дати відсіч будь-яким спробам ворога вести наступ, продовжують завдавати окупантам суттєвих втрат», — додав Синєгубов.

Начальник Головного управління Нацполіції в Харківській області Володимир Тимошко уточнив, що 30 червня ракетних та артилерійських атак зазнав Індустріальний район Харкова, села Сороківка, Калинове, Малинівка та Андріївка, селища Печеніги та Чкалівське.

«Внаслідок обстрілів пошкоджені приватні житлові будинки, приміщення підприємства та акціонерного товариства з видобутку газу. Працівники слідчо-оперативних груп та експерти-криміналісти опрацювали більше 20 фактів пошкодження будинків та інших споруд внаслідок обстрілів та пожеж», — додав Тимошко.

Через обстріли за добу сталося чотири пожежі, кажуть у Головному управлінні ДСНС у Харківській області. З них три — в Ізюмському районі, одна — в Індустріальному. Горіли промислові об’єкти та трава на відкритій території.

За інформацією Генерального штабу ЗСУ на ранок 1 липня, на Харківському напрямку армія РФ зосередила угруповання військ Західного округу. Окупанти обороняють раніше зайняті рубежі та обстрілюють українських бійців.

Під вогнем артилерії опинилися Базаліївка, Перемога, Верхній Салтів, Норцівка, Чепіль, Дмитрівка, Барвінкове, Мосьпанове, Велика Бабка, Сороківка та Пришиб.

«На Слов’янському напрямку війська противника продовжують ведення оборони, перегруповуються та намагаються покращити тактичне положення. Агресор здійснив артилерійські обстріли позицій наших військ неподалік Долини, Мазанівки, Дібрівного, Грушувахи, Адамівки, Гусарівки та Іванівки», — мовиться у зведенні Генштабу.


 29 червня від російських обстрілів на Харківщині загинув чоловік, ще шестеро мирних мешканців дістали поранень, серед них 11-річна дитина.

Фото на головній (ілюстративне): Міжрегіональний центр гуманітарного розмінування