Web Analytics

На Харківщині від обстрілу загорілися близько 50 сараїв та ліс

За добу на Харківщині від російських обстрілів зазнали поранень 13 мирних мешканців, троє загинули. Пошкоджені приватні будинки, сараї, автомобілі та спортивний об'єкт, сталося 16 пожеж.

Про ситуацію в регіоні на 24 червня розповів голова Харківської обладміністрації Олег Синєгубов.

За його словами, у Харкові війська РФ вночі обстрілювали Київський район і ХТЗ, пошкоджено спортивний об'єкт. За попередніми даними — ніхто не постраждав. 

В області упродовж доби обстрілювали Чугуївський, Ізюмський, Богодухівський та Харківський райони. Розбиті житлові будинки та господарчі споруди.

У Чугуєві 23 червня дістали поранень шестеро людей, серед них двоє дітей — шести і дев’яти років. Двоє поранених — у селі Андріївка Ізюмського району, по одному — в селі Велика Бабка та в Золочеві.

«У Балаклії вчора двоє людей загинули. Сьогодні зранку внаслідок обстрілу одна жінка поранена, ще одна загинула, а її чоловік отримав поранення», — додав Синєгубов.

Зранку окупанти також обстріляли село Кутузівка Харківського району, там теж є поранений.

Загалом за добу на Харківщині від обстрілів постраждали 13 мирних мешканців, троє загинули.

«На лінії зіткнення тривають бойові дії. На Харківському напрямку ворог зосереджений на утриманні раніше зайнятих позицій та активізував діяльність диверсійно-розвідувальних груп. У районі Ізюма росіяни обстрілюють цивільну інфраструктуру та готують продовження наступу в напрямку Слов'янська. Наші захисники продовжують нищити ворога та тримати свої рубежі», — додав голова ОВА.

За інформацією начальника Головного управління Нацполіції в Харківській області Володимира Тимошка, 23 червня російські окупанти обстрілювали із систем залпового вогню Чугуїв, з артилерії — Старий Салтів, Одноробівку та Андріївку. Від вибухів пошкоджені приватні будинки, господарчі будівлі та автівки.

«Вночі під удари ворожих ракет та снарядів потрапили Харків, село Циркуни, міста Дергачі та Чугуїв. Пошкоджені житлові будинки, гаражі, у Харкові частково зруйновано приміщення спортивного комплексу вишу», — додав Тимошко.

Фото: Facebook/ГУНП у Харківській області

За добу від обстрілів сталося 16 пожеж, кажуть у Головному управлінні ДСНС у Харківській області. Займання були в Київському районі Харкова, у Чугуївському, Ізюмському, Харківському та Богодухівському районах області. Горіли приватні будинки, господарчі споруди, автомобілі, адміністративні та виробничі будівлі, хвойна підстилка у лісі.

Зранку 23 червня у Балаклії палали близько 50 дерев’яних сараїв, чотири гаражі та авто. Рятувальники гасили пожежу близько двох годин.

Він влучання російського снаряду загорівся приватний будинок у Чугуєві. Вогонь поширився на площі 70 кв. м, постраждали четверо людей.

У Донецькій громаді горіла хвойна підстилка у лісі — загалом на 6 гектарах.

Увечері війська РФ знову обстріляли Циркуни, спалахнули відразу три пожежі: горіли три двоповерхові будинки, вогонь охопив 850 кв. м.

У Дергачах снаряд влучив у приватне подвір’я, зайнялися гараж, літня кухня, господарча споруда та два авто. Пожежу гасили майже три години.

«Вже 24 червня, близько 00:26, ракета окупантів влучила в один зі спортивних об’єктів у Київському районі Харкова. Будівля зазнала значних руйнувань, сталася пожежа на площі 200 кв. м», — додали у ДСНС.

Полум’я гасили п’ять бригад рятувальників, приборкали його лише близько 4:00. 

За даними Генерального штабу ЗСУ на ранок 24 червня, на Харківському напрямку війська РФ гатили з артилерії в районі Харкова, Старого Салтова, Коробочкиного, Печенігів, Дементіївки та Золочева. Також активізувалися диверсійно-розвідувальні групи.

«На Слов’янському напрямку із артилерії ворог обстрілює цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Богородичне, Краснопілля, Курулька, Червоне, Рідне та Червона Поляна», — мовиться у зведенні Генштабу.


22 червня в селі Пришиб Ізюмського району від російського обстрілу загинули п’ятеро жінок. 

Фото на головній (ілюстративне): Генштаб ЗСУ