Web Analytics

Харківські плавчині здобули медалі чемпіонату світу

На чемпіонаті світу з водних видів спорту харків’янки Марта Федіна, Владислава та Марина Алексіїви вибороли срібні медалі. Змагання проходять в угорському Будапешті з 18 червня до 3 липня.

Першу медаль чемпіонату збірній України18 червня принесла дворазова олімпійська призерка, харків’янка Марта Фєдіна, повідомили у Національному олімпійському комітеті.

«Марта Федіна у змаганнях з артистичного плавання у технічному соло виборола срібну медаль (91,9555 бала)», — зазначили у НОК.

«Золото» отримала Юкіко Інуї з Японії (92,8662), «бронзу» — Євангелія Платаніоті з Греції (89,511).

Як уточнює «Суспільне», для Фєдіної це перша в кар'єрі медаль чемпіонату світу в соло, а загалом — сьома. Двічі вона здобувала нагороди в дуеті, чотири рази — в команді.

Загалом для України це перша медаль у соло за п'ять років і загалом друга — в цій дисципліні.

20 червня Марта Федіна з другим результатом пройшла до фіналу у довільному соло, повідомили у пресслужбі збірної України із синхронного плавання. Харків’янка набрала 92,6333 бали.

Медалі світової першості синхроністки розіграють 22 червня.

Фото: Facebook/Збірна України із синхронного плавання

Друге місце також посів дует сестер-харків’янок Владислави та Марини Алексіївих.

«Владислава та Марина Алексіїви вперше в кар’єрі стають срібними медалістками чемпіонату світу в дуеті, а саме у технічній програмі, і приносять збірній України з артистичного плавання другу нагороду світової першості у Будапешті», — йдеться у повідомленні НОК.

На першому місці — дует Люї Вань і Цяньї Вань з Китаю (93,7536 бала). На третьому — Ейріні Александрі й Анна-Марія Александрі з Австрії (91,2622 бала).

Чемпіонат світу з водних видів спорту проходить у столиці Угорщини Будапешті з 18 червня до 3 липня.

Україну представляють 10 синхроністок і дев'ять стрибунів у воду (семеро — у чоловічих категоріях, двоє — в жіночих).


Під час Олімпіади в Токіо у 2021 році збірна України із синхронного плавання виборола дві бронзові медалі: у групових змаганнях з артистичного плавання та у змаганнях дуетів (Анастасія Савчук і Марта Федіна).