Web Analytics

Від обстрілу на Дергачівщині близько 10 тис. сімей залишилися без газу

Минулої доби війська РФ обстрілювали Харків та громади області з артилерії. Загинули двоє людей, 15 дістали поранень. На Дергачівщині пошкоджений газогін, у Чугуєвському районі горів склад з макухою. 

Про ситуацію на Харківщині на 10 червня розповів голова обладміністрації Олег Синєгубов.

«Ворог знову тероризував населення Харкова та області обстрілами з артилерії та РСЗВ. Під удар потрапив Шевченківський район Харкова та Харківській, Чугуївський, Ізюмський та Богодухівський райони області. Пошкоджені будинки, склади, об'єкти інфраструктури. Горіли хвойні ліси та лісосмуги», — сказав він.

За інформацією Синєгубова, за добу загинули двоє людей — у Печенігах і Золочеві. Ще 15 зазнали поранень. У Печенігах доправили до лікарні шістьох поранених, у Золочеві — п’ятьох, у Малій Данилівці — двох, у Вишневому — одного. Також шпиталізували 12-річного хлопчика у селі Грушуваха.

«На лінії зіткнення просування ворога не було. На Харківському напрямку ворог зосереджений на обороні. На Ізюмщині ворог поповнює запаси та перегруповує сили. Наші захисники продовжують завдавати окупантам відчутних втрат у живій силі і техніці», — додав голова ОВА.

Від нічних обстрілів у Дергачах пошкоджений газогін, повідомили у «Харківгазі».

«Осколки перебили розподільні газопроводи низького та середнього тиску. Аварійні бригади локалізували аварію на мережах, припинивши подачу газу через пошкоджені труби для їх ремонту», — кажуть у пресслужбі підприємства.

Без газу залишилися близько 10 тис. сімей.

Мешканців Дергачів, Малої Данилівки, сіл Караван, Лужок і Чайківка просять саморуч перекрити крани перед газовими приладами.

Фото: Facebook/«Харківгаз»

Через російські обстріли за добу сталося 20 пожеж, кажуть у Головному управлінні ДСНС у Харківській області.

Займання були в Новобаварському та Шевченківському районах Харкова, а також у Чугуївському, Ізюмському, Богодухівському і Харківському районах області. Пошкоджені житлові будинки, господарчі споруди, електропідстанція, складські будівлі та вантажівки, горіли хвойні ліси.

Вранці 9 червня спалахнула пожежа на території виробничого підприємства в Чугуївському районі — на складі, де було 7 тонн макухи. Полум’я поширилося на 20 кв. м, його повністю приборкали за півтори години.

Близько 17:20 підприємство обстріляли вдруге: цього разу зайнялися чотири вантажівки. Вогонь гасили понад двох годин.

За інформацією Генерального штабу ЗСУ на ранок 10 червня, на Харківському напрямку росіяни продовжують оборонні дії.

«Основні зусилля ворога зосереджуються на утриманні зайнятих рубежів. Для  недопущення переходу в наступ наших військ, агресор обстрілював українські позиції з артилерії», — мовиться у зведенні штабу.

На Слов’янському напрямку війська РФ до активних дій не вдавалися: зосереджують свої війська, намагаються створити умови для поновлення наступу.


У харківському мікрорайоні «Горизонт» комунальники повернули газ у домівки 7 тис. людей.

Фото на головній: «Харківгаз»