Web Analytics

Поновлення комунальних платежів у Харкові: як рахуватимуть

Міські житлово-комунальні підприємства Харкова з 1 червня відновили нарахування плати за свої послуги. Її тимчасово скасовували наприкінці лютого.

Про поновлення плати повідомили на пресконференції 3 червня керівники комунальних підприємств «Харківські теплові мережі», «Харківводоканал», «Жилкомсервіс» та «Комплекс із вивезення побутових відходів».

Комунальники наголосили, що підприємства працювали від початку війни: ремонтували трубопроводи, відновлювали постачання води та тепла, вивозили сміття, запускали ліфти тощо. Плану за послуги з харків’ян з 24 лютого не брали, але працювати далі в такому режимі немає фінансової можливості.

«Внаслідок масованих обстрілів багато об'єктів критичної інфраструктури було знищено або зазнали серйозних пошкоджень. Щоб підприємства могли якнайшвидше відновити їх та якісно підготувати Харків до нового опалювального сезону, було прийнято рішення відновити оплату послуг ЖКГ», — цитує директорів пресслужба Харківської міськради.

Фото: Facebook/Харківська міськрада

Усі нарахування з 24 лютого до 1 червня обіцяють списати. У липні харків'яни отримають квитанцію з нарахуванням за минулий місяць. Якщо до 24 лютого була заборгованість — її теж внесуть до квитанції.

Харків'янам, які оплачували послуги під час війни, внесені суми врахують як оплату з 1 червня.

Тарифи на комунальні послуги поки не змінюються.


Тимчасово скасувати плату за комунальні послуги 1 квітня розпорядився міський голова Ігор Терехов. Йдеться про квартплату, холодну та гарячу воду, каналізацію, вивезення сміття.

Тоді мер казав, що плату скасують з 24 лютого і «до кінця війни».