Web Analytics

Україна здолала Шотландію на шляху до ЧС-2022, далі — Уельс

Збірна України виграла у команди Шотландії у півфінальному матчі плей-офф чемпіонату світу-2022 з футболу з рахунком 3:1. Тепер українців очікує зустріч зі збірною Уельсу.

Матч проходив 1 червня на стадіоні «Хемпден Парк» у шотландському Глазго, розповідають у пресслужбі Української асоціації футболу. Українці забили три голи (Андрій Ярмоленко, Роман Яремчук та Артем Довбик), шотландці — один (Каллум Макгрегор).

«Синьо-жовті переграли шотландців, тож тепер від виходу на ЧС-2022 їх відділяють лише валлійці. Фінальний матч плей-офф між командами пройде 5 червня в Кардіффі», — зазначили в УАФ.

Асоціація нагадує, що матч мав пройти ще в березні, однак через російське вторгнення його перенесли на 1 червня. Упродовж минулого місяця «синьо-жовті» готувалися у Словенії.

Фото: uaf.ua

Півзахисник збірної України Олександр Зінченко після матчу заявив, що радіти перемозі нема коли – треба відновлюватися, бо «попереду — фінал усього нашого життя».

«Кожен із нас — професіонал, який повинен знати, що йому потрібно робити для цього. Однак усі ми розуміємо, що гра з Уельсом буде більше не про фізичний стан чи тактику — це буде гра на виживання. Усі битимуться до кінця й віддаватимуть усього себе, тому що ми гратимемо за нашу країну», — зазначив вів.

Головний тренер команди Шотландії Стів Кларк визнав, що українці на полі були сільнішіми.

«Буду відвертий — перемогла краща команда. Вітаю Україну й бажаю їй удачі в Кардіффі. Думаю, там буде хороший матч, і шкода, що нас не буде серед його учасників. Сьогодні був вечір України, а не Шотландії», — сказав він.

Команду привітав з перемогою президент Володимир Зеленський.

«Є миті, коли не треба багато слів! Просто гордість! Просто спасибі, хлопці! Дві години щастя, від якого ми відвикли. Вийшли. Бились. Вистояли. Перемогли. Бо українці!» — прокоментував він підсумки матчу.

Президент додав, що перемога принесла радість і військовим, і всій Україні.

«Ми воюємо всі, кожен на своєму фронті, саме за це. За наш синьо-жовтий прапор, за наш герб на серці, за «Ще не вмерла України…», яку не заглушити. Воюємо, б’ємось, вистоїмо, переможемо», — додав Зеленський.


Збірні України та Уельсу зустрінуться 5 червня на стадіоні «Кардіфф Сіті» у Кардіффі. Матч розпочнеться о 17:00 за місцевим часом (о 19:00 за київським). Переможець приєднається до Англії, США та Ірану в групі В фінального турніру ЧС-2022.

Чемпіонат світу з футболу проходитиме в Катарі у листопаді-грудні 2022 року.

Фото на головній: Associated Press (Telegram/Володимир Зеленський)