Web Analytics

Зеленський вирішив звільнити очільника СБУ на Харківщині

Президент України після поїздки на Харківщину 29 травня заявив, що звільняє начальника Управління СБУ в Харківській області Романа Дудіна.

Про звільнення Дудіна Володимир Зеленський повідомив у вечірньому відеозверненні 29 травня.

Президент розповів, що провів нараду з керівництвом Харкова й області та силовиками. Він зазначив, що «у них співпраця на 100%: армія, поліція, мер Харкова, обласна державна адміністрація — всі справді працюють на перемогу та роблять це дуже ефективно».

«На жаль, цього не скажеш про місцеве керівництво по лінії Служби безпеки України. Я приїхав. Розібрався. Звільнив очільника СБУ області. За те, що не працював на захист міста з перших днів повномасштабної війни, а думав тільки про себе особисто. Які мотиви — правоохоронці з'ясують», — сказав Зеленський.

У пресслужбі Управління СБУ в Харківській області у відповідь на прохання журналістів прокоментувати ситуацію попросили дочекатися офіційних наказів.

На сайті президента України на 15:00 30 травня указів про звільнення Романа Дудіна та призначення його наступника ще не було.

Роман Дудін. Фото: Facebook/Управління СБУ в Харківській області

Доповнено: 

30 травня Зеленський підписав указ про звільнення Дудіна, документ опублікували на сайті глави держави.

«Звільнити Дудіна Романа Володимировича з посади начальника Управління Служби безпеки України в Харківській області», — йдеться в указі.


Роману Дудіну 39 років. Глава держави призначив його начальником управління у березні 2020-го. Раніше Дудін працював у СБУ в Дніпропетровській області та в Києві. На посаді очільника СБУ Харківщини він змінив Миколу Найдича.