Web Analytics

На Харківщині від обстрілів за добу загинули п’ятеро людей

Минулої доби, 12 травня, російські військові знову обстріляли околиці Харкова, Салтівку та територію аеропорту. В області під вогнем були Дергачівський, Ізюмський, Богодухівський, Чугуївський райони.

Про ситуацію в регіоні звітував голова Харківської обладміністрації Олег Синєгубов.

«У Харкові ніч була відносно спокійною, вчора вдень був приліт ракети по території Харківського аеропорту, постраждалих немає. Протягом доби внаслідок обстрілів Салтівки — троє постраждалих», — сказав він.

Найсильніші обстріли минулої доби були в Дергачах: там загинули двоє людей, четверо поранені. Пошкоджені гуманітарний штаб, приміщення РАЦСу, поліклініка, будівля служби швидкої допомоги.

У селі Шебелинка Ізюмського району російський снаряд влучив в ангар. Зайнялися покрівля та 10 вантажівок. Загинули троє людей, п’ятеро постраждали.

Ще троє поранених — у Золочівській громаді, двоє — у Балаклії.

«На Харківському напрямку окупанти спроб наступу не робили. Тривають бої на Ізюмщині», — додав Синєгубов.

Фото: Telegram/Олег Синєгубов

За добу через обстріли сталося 12 пожеж, звітують у Головному управлінні ДСНС у Харківській області. Загоряння були в Слобідському районі Харкова та Богодухівському, Ізюмському, Чугуївському і Харківському районах області.

«О 10:16 внаслідок ворожого обстрілу на відкритій території в Слобідському районі Харкова зайнялася трава та сміття на площі 2 га. Було пошкоджено два тролейбуси», — розповіли рятувальники.  

Внаслідок російського ракетного обстрілу, що був зранку 12 травня, в аеропорту Харкова стався вибух, кажуть у Харківській обласній прокуратурі.

Слідчі СБУ відкрили справу за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни). Вона передбачає до 12 років ув’язнення.

Фото: Facebook/Харківська обласна прокуратура

За даними Генерального штабу ЗСУ, на Слобожанському напрямку росіяни перегруповуються, поповнюють запаси боєприпасів і палива, щоб мати змогу відновити наступ.

«На Харківському напрямку ворог наступальних дій не проводив. Основні зусилля зосередив на недопущенні просування наших військ в районі населеного пункту Веселе», — мовиться у ранковому зведенні Генштабу.


Вночі 13 травня російські військові обстріляли ракетами Дергачі. Знищено декілька адмінбудівель, в одній з яких був гуманітарний штаб.