Web Analytics

Фракція «ОПЗЖ» у Харківській облраді розпалася

Фракції «Опозиційної платформи — За життя» у Харківській обласній раді більше немає, з неї вийшли депутати. Частина з них утворила нову групу «Відновлення України».

Про вихід депутатів з фракції «ОПЗЖ» повідомила під час позачергової сесії голова Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко. Сесія проходила в онлайн-режимі.

За її словами, до обласної ради надійшло повідомлення та відповідні заяви щодо виходу з фракції Валерія Говорова, Володимира Скоробогача, Василя Россіхіна, Володимира Рябка, Валерія Білокудрі, Олександра Андрєєва, Леоніда Заярного, Сергія Хурсенка, Артема Назарова, Ігоря Райніна, Ганни Ващенко, Олени Бочарнікової, Микити Шенцева та Володимира Юркова.

Депутат Сергій Гладкоскок склав повноваження голови фракції. Він також повідомив, що про вихід з неї заявили Богдан Мальований, Армен Бакманян, Максим Прядко, Артур Северінов, Ростислав Літвінов, Світлана Естеровська, Тетяна Коробко, Віталій Абрамов, Андрій Малиш, Антон Ніколаєнко, Олександр Діденко, Андрій Стронов та Олексій Лесик.

Відтак, з фракції вийшли 28 депутатів з 29. Як уточнили у пресслужбі Харківської облради, 29-м був Валерій Власов — за зв’язок він не виходив і в засіданні участі не брав.

Натомість в облраді створили нову депутатську групу «Відновлення України», яку очолив Сергій Гладкоскок. До неї увійшли названі ним обранці, окрім Богдана Мальованого та Олексія Лесика. У групі нині — 12 депутатів.

«Що стосується новоствореної групи — хочу, щоб це стало черговим сигналом агресору про те, що тут він не знайде жодної підтримки; що усі наші політичні сили насправді бачать нашу область невід’ємною частиною України, а Україну — незалежною і вільною», — зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

!!!ФРАКЦІЇ ОПЗЖ У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСНІЙ РАДІ БІЛЬШЕ НЕ ІСНУЄ Жахливість російської агресії та вчинених російською владою...

Опубликовано Харківська обласна рада Понедельник, 9 мая 2022 г.

Під час сесії депутати також схвалили звернення щодо засудження агресії Росії та підтримки територіальної цілісності та незалежності України.  


Президент Володимир Зеленський 20 березня підписав рішення Ради нацбезпеки та оборони, яким на час війни призупинялася діяльність 11 політичних партій, серед яких і «ОПЗЖ». У Верховній Раді фракція «ОПЗЖ» також розпалася, частина її депутатів створила депутатську групу «Платформа за життя і мир».

3 травня парламент ухвалив законопроєкт щодо заборони проросійських політичних партій.

Фото на головній: Харківська облрада