Web Analytics

На Ізюмщині точаться постійні бої, пошкоджений газогін — Синєгубов

Минулої доби, 20 квітня, Харків і передмістя знову обстрілювали з ракетних систем і артилерії. Поранені п'ятеро людей. В Ізюмському районі пошкоджений газогін, відремонтувати його поки не можуть.

Упродовж доби було близько 15 обстрілів, повідомив голова Харківської обладміністрації Олег Синєгубов. Російські військові застосовували ракетні системи та артилерію.

У Харкові під вогнем були райони Салтівки, ХТЗ, Олексіївки, центр. У передмісті — Дергачі, Золочівський напрямок, Чугуївський район.

Від обстрілів дістали поранень п’ятеро людей: троє в Харкові та двоє в Чугуївському районі.

«Зменшення інтенсивності вогню — це хибне уявлення. Спрогнозувати дії окупантів дуже складно. Тому просимо без нагальної потреби не перебувати на вулицях, на подвір’ях, а знаходитися у більш захищених місцях та сховищах», — наголосив голова ХОВА. 

За його словами, в Ізюмському районі наразі точаться постійні бої.

«Ворог випробовує наші оборонні позиції, але ЗСУ утримують їх, завдаючи окупантам значних втрат», — каже Синєгубов.

Від обстрілів на Ізюмщині пошкоджений магістральний газогін. За даними ХОВА, без газу залишилися мешканці 15 населених пунктів.

Відремонтувати газогін наразі неможливо.

«На жаль, зараз ремонтна бригада не може виїхати на місце події, оскільки в районі тривають обстріли», — пояснив Олег Синєгубов.

Цієї доби російські окупаційні війська знову обстрілювали райони Харкова з реактивних систем залпового вогню, було близько 15 обстрілів. Вогонь артилерії влучав у районах Салтівки, ХТЗ, Олексіївки. По області - в Дергачах, Золочівському напрямку, Чуївському районі. Унаслідок обстрілів окупантів постраждали 5 цивільних: 3 - у м. Харків, 2 - в Чугуївському районі. Зменшення інтенсивності вогню - це хибне уявлення. Спрогнозувати дії окупантів дуже складно. Тому просимо жителів без крайньої необхідності не покидати місць укриттів. Наші Збройні сили працюють, захищають Харків та область, тримають позиції. На Ізюмщині гаряче, ідуть постійні бої. Ворог випробовує наші оборонні позиції, але ЗСУ утримують їх, завдаючи окупантам значних втрат. Тримаємося, віримо в Збройні Сили України! Кожен має працювати на своєму фронті. Перемога лише за нами! #stoprussia Читайте перевірене: https://t.me/synegubov

Опубликовано Олегом Синєгубовым Четверг, 21 апреля 2022 г.

Як повідомили у Головному управлінні ДСНС у Харківській області, за добу через обстріли сталося 13 пожеж. У Харкові — в Московському, Київському та Немишлянському районах, в області — на Ізюмщині.

Найбільше постраждав Московський район, на який припало вісім загорянь. Тут же була й найбільша з пожеж.

«Вона спалахнула близько 2:45. Горіли торговельні павільйони на площі біля 1500 кв. м. З вогнем боролися 17 підрозділів ДСНС», — розповідають рятувальники.

За дві години полум’я приборкали, наразі остаточно гасять окремі осередки.

У тому ж районі вночі зайнялися три квартири у 16-поверхівці. З будинку евакуювали чотирьох людей, серед яких дитина.

Фото: ГУ ДСНС у Харківській області

У Генеральному штабі ЗСУ вранці 21 квітня звітували, що російські військові намагаються продовжити наступ, щоб повністю захопити Донбас.

На Слобожанському напрямку — готують систему технічного забезпечення.

У Балаклеї поранених російських військових почали розміщувати в міській поліклініці, хоча в будівлі місцевої музичної школи окупанти вже облаштували собі шпиталь.

«Розміщення окупантів у міській поліклініці свідчить про значне зростання числа поранених і проблеми з їх подальшою медичною евакуацією», — припускають у Генштабі.

Оперативна інформація станом на 06.00 21.04.2022 щодо російського вторгнення Відео (речник Генерального Штабу Збройних...

Опубликовано Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine Среда, 20 апреля 2022 г.


Російські війська стали сильніше обстрілювати Харків. Вже зруйновано понад 1900 житлових будинків.

Фото на головній (ілюстративне): Генеральний штаб ЗСУ