Web Analytics

ЗСУ знищили російській вертоліт і колону танків на Ізюмщині — Синєгубов

В Ізюмському районі Харківщини точаться бої, мешканців просять переїхати до більш безпечних місць. У Харкові тривають обстріли житлових кварталів.

Минулої доби, 5 квітня, російські військові 27 разів обстрілювали Харків і передмістя. Як повідомив голова Харківської обладміністрації Олег Синєгубов, знову постраждали райони ХТЗ і Північної Салтівки, П'ятихатки, Дергачі.

«Ворог хоче деморалізувати нас і веде хаотичний вогонь по наших населених пунктах та житлових районах. ЗСУ тримають свої позиції, тримають оборону Харкова», — зазначив Синєгубов.

Тривають активні бої під Ізюмом, він залишається найгарячішою точкою.

«Там наші Збройні сили тримають свої позиції, оборону і нищать ворога. Було знищено ворожий вертоліт Ка-52, колону ворожої техніки, танків, які намагалися прорватися в напрямку Барвінкового. Їм це не вдалося, і ворог по цих напрямках знову зазнав значних втрат», — розповів голова ОВА.

У районі Ізюма проводять евакуацію. Мешканців просять тимчасово переїхати — власним транспортом або залізницею.

Синєгубов також нагадав, що в жодному разі не можна чіпати нерозірвані боєприпаси — переносити, підривати тощо. Одразу треба телефонувати до ДСНС на номером «101».

«Також просимо не ігнорувати сигнали тривоги та одразу ховатися в укриття. Небезпека ще не минула, є досить висока ймовірність обстрілів, в тому числі через авіацію», — додав він.

У Генеральному штабі ЗСУ кажуть, що російські військові зосередилися на підготовці до наступу, щоб повністю захопити Донецьку та Луганську області. На Слобожанському напрямку тим часом — продовжують блокувати Харків та обстрілювати місто з артилерії.

«За наявною інформацією, втрати 236-ї артилерійської бригади 20-ї загальновійськової армії складають близько 20% особового складу та озброєння. Це значно знизило інтенсивність дій бригади», — зазначили у Генштабі.

На Ізюмському напрямку росіяни все ще хочуть продовжити наступ на Барвінкове та Слов’янськ.


У Міноборони 4 квітня заявили, що росіяни хочуть оточити угруповання Об'єднаних сил та захопити Харків. У Харківській обладміністрації відповіли, що до міста російське військо підступитися не зможе. Мер Ігор Терехов додав, що наразі Харків добре озброєний і підготовлений до оборони.