Web Analytics

МОЗ може послабити карантин на весну та літо — Шмигаль

У Міністерстві охорони здоров’я стверджують, що ситуація з COVID-19 в Україні продовжує покращуватися.

Ситуацію з коронавірусом обговорювали на селекторній нараді Кабінету міністрів 21 лютого.

За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, завантаженість ліжок для хворих на COVID знижується — наразі вона становить 35%.

«Вперше за шість тижнів кількість виписаних із лікарень перевищила кількість госпіталізованих. Це призводить до того, що кількість зайнятих ліжок із хворими на COVID постійно зменшується», — зазначив Ляшко.

За даними МОЗ, вперше за останній місяць кількість нових випадків склала менш ніж 200 тис. за тиждень. Минулого тижня зафіксували 191 тис. — на 19% (або на 43 тис.) менше, порівняно з попереднім.

До лікарень потрапляють дедалі менше пацієнтів: минулого тижня — 20 тис., позаминулого — 24 тис.

«Тижнева кількість «ковідних»  госпіталізацій спадає у 21 з 25 регіонів України. У решті чотирьох — Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській та Черкаській областях — ситуація залишається контрольованою», — додав Ляшко.

Фото: kharkivoda.gov.ua

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив МОЗ проаналізувати карантинні обмеження з огляду на ситуацію та рекомендації країн Європейського Союзу. І за необхідності — змінити вимоги, що діятимуть після 31 березня у помаранчевих та зелених зонах на весну та літо.

«Низка європейських країн уже послаблює карантинні заходи для туристичних поїздок. У березні, за прогнозами, ми вийдемо на стабілізацію епідемічної ситуації. Тож маємо зараз напрацювати нові рішення на весняно-літній період», — заявив Шмигаль.

За даними Міністерства охорони здоров’я на 22 лютого, у червоній карантинній зоні п'ять областей: Закарпатська, Івано-Франківська, Луганська, Рівненська і Хмельницька.

У жовтій — чотири: Львівська, Полтавська, Харківська і Чернівецька.

Решта — в помаранчевій.

Скріншот: moz.gov.ua

В Україні минулої доби, 21 лютого, зафіксували 24 440 випадків COVID. Найбільше — у Києві, Дніпропетровській та Одеській областях.

Одужали 33 238 пацієнтів, померли — 287.

Загалом зафіксували вже понад 4,7 млн випадків. Одужали більш ніж 3,9 млн хворих, померли — 104,9 тис.

На Харківщині за добу підтвердили 588 випадків. З них найбільше — в обласному центрі та Ізюмському районі. Одужали 782 пацієнти, померли — дев'ятеро, звітують у Харківському центрі контролю та профілактики хвороб.

Загалом від початку епідемії було вже 304,1 тис. випадків. Подолали недугу 256,6 тис. хворих, померли — 6832.

Інфографіка: labcenter.kh.ua


Віктор Ляшко казав, що скасувати адаптивний карантин в Україні можна буде, коли рівень вакцинації досягне 70%.

Фото на головній: Кабінет міністрів