Web Analytics

ДТП на проспекті Гагаріна: батькам 16-річного водія оголосили підозру в невиконанні обов’язків

Батькам неповнолітнього водія Миколи Харківського — учасника ДТП на проспекті Гагаріна, внаслідок якої загинув чоловік — оголосили підозру у злісному невиконанні обов’язків з догляду за дитиною.

Про оголошення підозри повідомили у Харківській обласній прокуратурі. Батькові та матері 16-річного Миколи Харківського інкримінують ст. 166 Кримінального кодексу України — «злісне невиконання встановлених законом обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки».

Покарання за цією статтею — обмеження волі або ув’язнення від двох до п'яти років.

У прокуратурі нагадують, що ДТП на проспекті Гагаріна — не єдине правопорушення, яке вчинив підліток. За даними слідства, у листопаді 2019-го під час конфлікту з матір’ю та братом своєї однокласниці у супермаркеті він почав стріляти в них з пневматичного пістолету, завдавши травм.

«Ухвалою суду до неповнолітнього застосовано примусові заходи виховного характеру та передано під нагляд матері до досягнення ним повноліття. Проте, не виконуючи вимоги суду, мати систематично виїжджала за кордон, через що син залишався без нагляду», — йдеться у повідомленні прокуратури.

Невиконання обов’язків по догляду за дитиною – повідомлено про підозру батькам неповнолітнього, якого судитимуть за...

Опубликовано Харківська обласна прокуратура Пятница, 18 февраля 2022 г.

Наразі Микола Харківський під вартою, запобіжний захід йому подовжили до 19 березня. Засідання суду у його справі мало відбутися 17 лютого, але його перенесли. Як пояснив речник обласної прокуратури Дмитро Чубенко, про перенесення просила адвокатка підлітка Інна Данилова, посилаючись на хворобу.

Наступне засідання відбудеться 10 березня.


Аварія сталася увечері 26 жовтня: на проспекті Гагаріна в Харкові зіткнулися автомобілі Infiniti та Chevrolet. 58-річний водій Chevrolet загинув, троє пасажирів Infiniti зазнали травм. За кермом Infiniti був 16-річний Микола Харківський. За даними слідства, він їхав на машині матері на червоний сигнал світлофора. 

Молекулярно-генетична експертиза підтвердила, що за кермом був саме Харківський. Психіатрична експертиза визнала юнака осудним. Автотехнічна експертиза виявила, що Infiniti рухався зі швидкістю 180 км/год, гальмівна та рульова системи авто були справними.

У справі про ДТП Харківському загрожує до семи років ув'язнення.