Web Analytics

Уряд виділяє понад 16 млрд грн на страхування авіаперельотів в Україні

Кабінет міністрів виділяє додаткові кошти, щоб гарантувати безперебійність польотів над Україною. Рішення ухвалили на тлі повідомлень про ймовірне загострення конфлікту з Росією. У Мінінфраструктури запевняють, що небо залишається відкритим.

Рішення щодо страхування авіаперельотів розглядали під час засідання уряду 13 лютого, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Уряд виділяє 16,6 млрд грн, аби гарантувати безперебійність польотів у повітряному просторі України. На позачерговому засіданні ухвалили зміни до використання коштів резервного фонду Державного бюджету, а також виділили кошти для гарантування безпеки польотів в Україні для страхових та лізингових компаній», — йдеться у повідомленні в Telegram-каналі Шмигаля.

За словами прем’єра, це дозволить стабілізувати ситуацію на ринку пасажирських авіаперевезень. А крім того — гарантуватиме повернення додому українців, які нині за кордоном.

Міністерствам закордонних справ, економіки та інфраструктури також доручили опрацювати інші шляхів повернення — на випадок, якщо вітчизняні авіаперевізники не зможуть виконувати міжнародні рейси над Україною.

Як розповіли у Міністерстві інфраструктури, кошти зберігатимуться на окремому рахунку, використовуватимуть їх за потреби. Коли ситуація покращиться, невикористану суму повернуть до держбюджету.

«Сьогоднішнє рішення — це сигнал для міжнародної спільноти, що Україна готова брати на себе фінансові зобов’язання за безпеку літаків в українському повітряному просторі. Зокрема, вже від завтра ми починаємо гарантувати реальними грошовими коштами фінансові зобов’язання лізингових компаній», — зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Виділені кошти покривають страхові випадки щонайменше для 23 літаків.

«Підстав для паніки немає, українське небо залишається відкритим, більшість польотів до та з України здійснюються у штатному режимі. Ми на постійному зв’язку з нашими міжнародними партнерами та українськими компаніями для попередження будь-яких можливих кризових ситуацій», — наголосив Кубраков.

У Мінінфраструктури також підкреслюють, що небо над Україною залишається відкритим — попри низку заяв про припинення польотів.

«Інформація про закриття повітряного простору України не відповідає дійсності. Закриття авіапростору є суверенним правом України, відповідне рішення не приймалося», — наголосили у міністерстві 13 лютого.

За його інформацією, більшість авіакомпаній продовжують працювати без жодних обмежень: зокрема, 29 перевізників літають з 34 країн.

Небо над Україною залишається відкритим, держава працює над попередженням ризиків для авіаперевізників – заява...

Опубликовано Міністерство інфраструктури України Воскресенье, 13 февраля 2022 г.

В аеропорті «Харків» кажуть, що наразі працюють у штатному режимі.

«Міжнародний аеропорт «Харків» продовжує працювати у штатному режимі. Усі рейси виконуються за розкладом», — йдеться у заяві аеропорту.

Пасажирам радять стежити за рейсами на онлайн-табло. Якщо рейс скасують або перенесуть — звертатися до каси, де купували квитки, або до авіакомпанії.

До уваги пасажирів та ЗМІ: аеропорт «Харків» працює у штатному режимі 1. Що відбувається з рейсами Харків на...

Опубликовано Kharkiv Airport Понедельник, 14 февраля 2022 г.



Безпекову ситуацію обговорювали в Харкові 11 лютого, під час засідання президії Конгресу регіональних і місцевих влад та РНБО. Президент Володимир Зеленський закликав представників усіх рівнів влади взаємодіяти, щоб сформувати ефективну модель територіальної оборони та національного спротиву.