Web Analytics

Дітям, які втратили батьків у ДТП на харківській окружній, призначили опікуна

Виконком Харківської міськради призначив опікуна трирічним двійнятам, батьки яких загинули у ДТП на окружній дорозі 12 січня. Самі діти зазнали травм в автопригоді та ще не виписалися з лікарні.

Питання щодо опіки розглядали на засіданні виконкому 9 лютого, повідомили у пресслужбі Харківської міськради.

Опікуном трирічних брата і сестри стала їхня рідна тітка, сестра матері. Жінка — вихователька у дитячому садку, в неї є 10-річний син. Саме вона подала документи на оформлення опікунства.

«У них велика сім'я, є бабуся та дідусь, які будуть допомагати. Ми обстежили всі умови проживання», — додала заступниця міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

Наразі діти у стабільному стані, повідомляє «Суспільне». З 8 лютого вони лікуються разом. До цього хлопчик у тяжкому стані перебував у лікарні швидкої допомоги.

«Вчора ми перевели хлопчика до 17 лікарні, у ту ж палату, де лікується сестра. Нейрохірурги його вже відпустили до дитячого травматологічного відділення. Хлопчику зробили три операції, дві з яких нейрохірургічні, одна — травматологічна на нозі», — зазначила Горбунова-Рубан.

Світлана Горбунова-Рубан. Фото: city.kharkov.ua


Аварія сталася вранці 12 січня на окружній дорозі під Харковом, неподалік села Черкаська Лозова. Водій легковика Kia Optima виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся з таксі Toyota Camry. У таксі їхали четверо людей: водій з дружиною та двоє їхніх трирічних дітей. Батьки загинули, діти зазнали тяжких травм.

За даними прокуратури, водію Kia Optima, який також загинув у ДТП, неодноразово виписували протоколи за порушення правил руху, зокрема за нетверезе кермування.

Фото на головній: Головне управління ДСНС у Харківській області