Web Analytics

Лікарні готові до нової хвилі COVID — Шмигаль

Медична система України готова до чергової хвилі коронавірусної хвороби, стверджують в уряді. Водночас українців закликають вакцинуватися та обіцяють розширити програму «єПідтримка».

Про ситуацію з COVID-19 розповів під час засідання уряду 26 січня прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Більш ніж 20 тисяч випадків щодня означає, що нова хвиля не оминула Україну. Ми це розуміли та готувалися. Наразі два регіони вже потрапили до червоної зони — це Івано-Франківська та Рівненська області, які у нас, на жаль, аутсайдери за рівнем вакцинації», — зазначив він.

Водночас, наголосив Шмигаль, медична система підготувалася до нової хвилі.

«Наразі заповненість ліжок, виділених під COVID-19 в медзакладах, складає менш ніж 30%. Майже 100% ліжкомісць мають кисневу підтримку. Закуплено приблизно 15 тисяч кисневих концентраторів. Лікарняна інфраструктура максимально готова», — запевнив керівник уряду.

Фото: Facebook/Ukrmilitarymedic

Він попросив не зволікати зі щепленням, а також пообіцяв, що Кабмін і далі підтримуватисе українців і бізнес в умовах пандемії. Програма «єПідтримка», за словами Дениса Шмигаля, виявилася «вкрай успішною та популярною»: понад 7,5 млн людей подали заявки на отримання виплат, 1,7 млрд грн вже витратили.

З 24 січня можливості програми розширили для людей від 60 років, дозволивши купувати ліки. Лише за два дні вони купили за кошти «єПідтримки» медпрепарати більш ніж на 6,5 млн грн.

Надалі планується розширити програму на підлітків, одночасно додавши до напрямків витрат освітні послуги. Ще один напрямок, що опрацьовується — комунальні послуги.

«Президент також анонсував 500 грн виплат за бустерну дозу, і уряд зараз активно працює над впровадженням цієї ініціативи», — резюмував Шмигаль.

Тим часом Міністерство освіти та науки рекомендує школам і вишам переходити на дистанційне навчання. Як пояснюють — «у зв’язку з погіршенням епідеміологічної ситуації в деяких регіонах, врахувавши консультації з Міністерством охорони здоров’я».

У МОН радять діяти так:

  • перевести школярів 5-11 класів на дистанційне навчання щонайменше на два тижні;
  • у закладах професійної (професійно-технічної) освіти — перейти на дистанційне або змішане навчання;
  • у закладах фахової передвищої, вищої освіти — на дистанційне навчання з 27 січня до 25 лютого.

«Незалежно від епідемічної ситуації, відвідування закладів освіти здобувачами дошкільної освіти, учнями спеціальних закладів освіти та 1-4 класів закладів загальної середньої освіти дозволяється», — додали у Міносвіти.

Щодо військових вишів та коледжів сержантського складу, військових навчальних підрозділів вишів, фахових коледжів з особливими умовами навчання — вирішуватимуть державні органи, які ними керують.

Міністерство освіти і науки України надіслало засновникам і керівникам закладів освіти рекомендаційні листи щодо...

Опубликовано Міністерство освіти і науки України Среда, 26 января 2022 г.

За статистикою Міністерства охорони здоров’я, на 27 січня у червоній карантинній зоні дві області — Івано-Франківська та Рівненська.

Показникам помаранчевої зони відповідають 14: Вінницька, Волинська, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Львівська, Одеська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька, Чернівецька та Чернігівська.

Решта — у жовтій.

Скріншот: moz.gov.ua

В Україні минулої доби підтвердили 32 393 випадки COVID.  Найбільше — в Івано-Франківській, Львівській і Житомирській областях. 

Одужали 5237 пацієнтів, померли — 154.

Від початку епідемії зафіксували вже понад 3,9 млн випадків. Одужали 3,6 млн хворих, померли — 99,7 тис.

За інформацією Харківського центру контролю та профілактики хвороб, за добу в регіоні зафіксували 1593 випадки. Найбільше — у Харкові (1079). 

Одужав упродовж доби 381 хворий, померли — четверо.

В регіоні знову перевищений коефіцієнт виявленя випадків інфікування: 21% за норми не більш ніж 20%.

Загалом було вже 260,2 тис. випадків. Подолали недугу 236 тис. людей, померли — 6561.

Інфографіка: labcenter.kh.ua


У середині січня в Національній академії наук попередили про початок нової хвилі коронавірусної хвороби в Україні. Вчені вважають, що через новий штам «Омікрон» вона розгортатиметься швидше, ніж попередні. 

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко 20 січня заявив про початок спалаху СOVID у західних регіонах. 

Фото на головній: Telegram/Денис Шмигаль