Web Analytics

Смертельне ДТП: справу 16-річного Миколи Харківського передали до суду

Справу про зіткнення Infiniti та Chevrolet на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської розгляне Київський районний суд Харкова. 

Про це 31 грудня повідомили у прокуратурі Харківської області. 

«Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до Київського районного суду м. Харкова обвинувальний акт стосовно 16-річного водія за фактами порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого та завідомо неправдивого повідомлення про вчинення злочину (ч. 2 ст. 286, ч. 1 ст. 383 КК України)», — інформує прокуратура. 

Водію Infiniti — 16-річному Миколі Харківському — загрожує до семи років ув'язнення, зазначають в прокуратурі. 


Аварія, внаслідок якої загинув 58-річний водій Chevrolet та троє пасажирів Infiniti травмувалися, сталася близько 20:40 26 жовтня. За даними слідства, 16-річний Микола Харківський їхав на машині матері на червоний сигнал світлофора. Молекулярно-генетична експертиза підтвердила, що за кермом був саме Харківський. Психіатрична експертиза визнала юнака осудним. Автотехнічна експертиза виявила, що Infiniti рухався зі швидкістю 180 км/год, гальмівна та рульова системи авто були справними. 

Після аварії водій Infiniti зателефонував у поліцію і сказав, що його автомобіль нібито викрали. Поліція відкрила провадження за фактом «незаконного заволодіння транспортним засобом» (ч.1, ч. 3 ст. 289 ККУ). Кримінальна відповідальність загрожує батькам Харківського: розслідується, як вони допустили неповнолітнього за кермо (ст. 287) та злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною (ст. 166 КК України).