Web Analytics

Справу про ДТП на проспекті Гагаріна незабаром скерують до суду

Правоохоронці завершили досудове розслідування у справі про ДТП за участі автомобілей Infiniti та Chevrolet Aveo, що сталася у Харкові наприкінці жовтня. Тоді загинув 58-річний водій Chevrolet, ще трьох людей шпиталізували. 16-річний водій Infiniti Микола Харківський заарештований.

Про завершення досудового слідства повідомив грудня представник родини загиблого водія Chevrolet Ігор Черняк.

«Досудове розслідування за фактом ДТП на проспекті Гагаріна за участю автомобілів Infiniti та Chevrolet — завершено. Слідство надало матеріали досудового розслідування стороні захисту Миколи Харківського», — написав він у Facebook.

Черняк додав, що раніше 16-річному водію Infiniti подовжили арешт на два місяці без можливості внесення застави.

Захисник очікує, що справу передадуть до суду до кінця року, і сподівається, що «розгляд у суді буде також оперативним і без будь-якої «тяганини».

«І — так. Розслідування справи щодо батьків Миколи Харківського продовжується. Наша позиція незмінна: вони також мають відповідати перед законом та постати перед судом!» — додав Ігор Черняк.

Досудебное расследование по факту ДТП на проспекте Гагарина с участием автомобилей Инфинити и Шевроле -...

Опубликовано Igor Cherniak Пятница, 24 декабря 2021 г.

Речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко уточнив, що справу розслідували за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого);
  • ч. 1 ст. 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину).

«Висновком останньої технічної експертизи було встановлено, що автомобіль підозрюваного в момент ДТП знаходився у справному стані, в тому числі гальмівна та рульова системи», — каже Чубенко.

Окремо триває розслідування за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом (ст. 289) — щодо того, як неповнолітній водій опинився за кермом.

За інформацією Чубенка, найближчими днями обвинувальний акт скерують до суду.


Аварія сталася увечері 26 жовтня на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської в Харкові. Автомобіль Infiniti на високій швидкості врізався у Chevrolet. Загинув 58-річний водій Chevrolet, трьох пасажирів Infiniti шпиталізували.

Водій Infiniti, 16-річний харків'янин Микола Харківський, заарештований. Під час допиту він визнав свою провину.

Молекулярно-генетична ескпертиза підтвердила, що за кермом був саме Харківський. Психіатрична експертиза визнала юнака осудним. Автотехнічна експертиза встановила, що Infiniti рухався зі швидкістю 180 км/год.

Батькам неповнолітнього водія також загрожує кримінальна відповідальність.

Фото на головній: Харківська обласна прокуратура