Web Analytics

Краснопавлівське водосховище поповнили водою з Дніпра

Прокачування води з річки Дніпро до Краснопавлівського водосховища у Лозівському районі Харківщини завершилося. В обладміністрації запевняють, що якість питної води покращиться.

Про поповнення водосховища повідомив 21 грудня директор комплексу водопідготовки «Дніпро» КП «Харківводоканал» Максим Панченко.

«Завершилося прокачування дніпровської води обсягом 14 мільйонів кубометрів води, згідно з відповідною програмою Кабінету міністрів», — зазначив він.

За проєктом, дніпровська вода має двічі на рік перекачуватися до Краснопавлівського водосховища, але, каже Панченко, вже протягом багатьох років регламент роботи каналу порушений.  

Фото: kharkivoda.gov.ua

Як уточнив виконувач обов’язків голови Харківської ОДА Олександр Скакун, загалом водойму мають поповнити на 16 млн кубометрів.

«Найголовніше — те, що вже основна частина коштів виділена, й усі кошти, яких потребує водосховище, будуть виділені. Також важливо, що водосховище вже з водою», — наголосив Скакун.

Завдяки цьому, додав він, Харків «заходить впевнено в зиму», і містяни матимуть якісну питну воду.

Керівник Харківської ОДА розповів про ситуацію із проведенням водообміну в Краснопавлівському водосховищі. Наповнювати...

Опубликовано Харківська обласна державна адміністрація Вторник, 21 декабря 2021 г.

Наступного року також планують розпочати ремонт Лозівського водогону, розповів директор Департаменту житлово-комунального господарства ХОДА Сергій Магдисюк.

За його словами, департамент хоче завершити всі організаційні питання щодо ремонту Лозівського водогону, починаючи від Краснопавлівського водосховища.

«Ми плануємо провести експертизу та подати цей об’єкт до державного проєкту «Питна вода», — сказав Магдисюк.


Краснопавлівське водосховище забезпечує водою 20% населення Харкова, Лозову та населені пункти Первомайського, Дергачівського та Харківського районів (Пісочин, Високий, Солоницівку тощо). Воно наливне — вода надходить цим каналом із Дніпра.

За регламентом водообмін мають проводити двічі на рік — навесні та восени. Востаннє водосховище наповнювали наприкінці 2020 року — удвічі менше, ніж було необхідно. Цьогоріч воно критично обміліло. На початку грудня уряд виділив 31 млн грн на здійснення водообміну. Наповнювати водойму розпочали 10 грудня.