Web Analytics

Програма «єПідтримка» стартувала: у Мінцифри розповіли, як отримати 1000 гривень

В Україні офіційно стартувала програма «єПідтримка», за якою можна отримати 1000 гривень за повний курс щеплення проти COVID-19. Витратити кошти можна на квитки в кіно, театр, музеї, книжки, відвідування спортзалів або басейнів, подорожі країною.

Проєкт «єПідтримка» у застосунку «Дія» офіційно стартував 19 грудня, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Тиждень тому ми запустили пілот, на який реєструвалося понад 4,5 млн українців. У банках відкрили вже 4,1 млн спеціальних карток. А 2,7 млн. українців подали свої заявки на виплату», — написав він у Telegram-каналі.

Отримати 1000 гривень за вакцинацію можуть громадяни України, яким вже є 18 років. Потрібно пройти повний курс щеплення та мати «зелений» COVID-сертифікат у «Дії».

Щоб гроші надійшли до кінця року, необхідно подати заявку не пізніше ніж 29 грудня, наголосив міністр.

Кошти надають на чотири місяці. Якщо їх не втратити протягом цього часу, рахунок закриють. Розплачуватися можна онлайн та офлайн, але лише на вказані категорії бізнесу. Банки розпізнаватимуть її під час оплати карткою за допомогою так званих МСС-кодів — вони надаються торговим точкам за певними напрямками бізнесу.  

Витратити гроші на категорії товарів та послуг, яких немає у переліку, або перевести їх на іншу картку, зняти готівкою — неможливо.

«Програма реалізується лише в застосунку «Дія». Тому не ведіться на шахраїв. Кіберполіція уважно відстежуватиме всі підозрілі ситуації та виплати», — попередив Федоров.

За його інформацією, послугою вже скористалися понад 3 млн українців.

«Більшість із них уже отримали гроші («Монобанк», «Альфа-банк» та «А-банк» почали платити раніше), клієнти інших банків, які приєдналися до проекту, отримають протягом 10 днів», — пообіцяв міністр.

Лідерами за кількістю витрачених грошей стали такі категорії:

  1. Книжки.
  2. Кінотеатри (показник практично такий самий, як і у книг).
  3. Залізничний транспорт.

Попередньо проєкт розрахований на один рік.

Михайло Федоров також зауважив, що «Дію» слід регулярно оновлювати, аби вона працювала коректно.

У Міністерстві цифрової трансформації наводять покрокову інструкцію, як подати заявку на виплату 1000 гривень.

  • Оформити спеціальну картку «єПідтримка» в одному з банків-партнерів.
  • Авторизуватися та оновити до останньої версії «Дію».
  • Переконатися, що в застосунку є «зелений» COVID-сертифікат.
  • Зайти в розділ «Послуги» та обрати «єПідтримка».
  • Обрати для виплати картку «єПідтримка». 


За програмою «єПідтримка» витратити 1000 гривень з віртуального рахунку можна на квитки в кіно, театр, музеї, відвідування спортзалів або басейнів, внутрішні подорожі літаком чи залізницею, придбання книжок. Літні українці також зможуть купувати ліки. 

Фото на головній: «Дія»