Web Analytics

Справу водія фури, який збив двох підлітків у Харкові, передали до суду

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно водія вантажівки DAF, який у жовтні збив двох 12-річних хлопчиків у харківському мікрорайоні «Горизонт». Один з підлітків загинув.

Обвинувальний акт 14 грудня передали направлено до Орджонікідзевського райсуду Харкова, повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

33-річного водія вантажівки звинувачують за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого). Йому загрожує до восьми років ув’язнення з позбавленням права на кермування до трьох років.

Правоохоронці нагадують, що аварія сталася 4 жовтня на вулиці Великій Кільцевій.

«Наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу, водій не зменшив швидкість, не зупинив транспортний засіб і наїхав на двох 12-річних хлопців, які перетинали проїзну частину по вказаному переходу», — мовитсья у повідомленні прокуратури.

Фото: khar.gp.gov.ua

Відтак, вважають слідчі, керманич порушив п. 18.4 Правил дорожнього руху:

«Водій транспортного засобу, що наближається до нерегульованого пішохідного переходу, на якому перебувають пішоходи, повинен зменшити швидкість, а в разі потреби зупинитися, щоб дати дорогу пішоходам, для яких може бути створена перешкода чи небезпека».

Обох хлопців шпиталізували. Один, не приходячи до тями, помер у лікарні. Інший зазнав тяжких травм.

5 жовтня водієві оголосили підозру, а наступного дня арештували за рішенням суду.

Фото на головній: ГУНП в Харківській області