Web Analytics

Ще дві області переходять до жовтої карантинної зони

Держкомісія з надзвичайних ситуацій послабила карантин на Вінниччині та Хмельниччині. 15 грудня вони перейдуть до жовтої зони.

Рішення щодо послаблення обмежень у двох областях ухвалили під час засідання Держкомісії з надзвичайних ситуацій 13 грудня, повідомив міністр Кабміну Олег Немчінов.

«Комісія вирішила встановити з 00 години 00 хвилин 15 грудня 2021 року жовтий рівень епідемічної небезпеки на території Вінницької та Хмельницької областей», — зазначив він.

Немчінов нагадав, що відвідувати громадські заклади у жовтій зоні можуть ті, хто отримав хоча б одну дозу вакцини проти COVID-19 та має відповідний документ — «жовтий» сертифікат чи довідку 063/о. Працівникам ресторанів, готелів і спортзалів також потрібно мати принаймні одне щеплення.

Водночас для відвідування закладів можна використовувати і негативний тест, чинний 72 години, або сертифікат про одужання.

«На жовтому рівні епіднебезпеки громадські заклади не зможуть обслуговувати клієнтів, а також допускати до роботи тих, хто не має одного з перелічених документів», — наголосив міністр.

За даними Міністерства охорони здоров’я, станом на 14 грудня у жовтій зоні — Київ і 12 областей: Дніпропетровська, Донецька, Івано-Франківська, Кіровоградська, Луганська, Львівська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Херсонська та Чернівецька.

У червоній — 10 областей: Вінницька, Волинська, Житомирська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Сумська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська.

У помаранчевій — Закарпатська й Одеська.

Скріншот: moz.gov.ua

За статистикою МОЗ, минулої доби, 13 грудня, в Україні зареєстрували 7283 випадки COVID. Найбільше — у Києві, Полтавській, Черкаській, Донецькій і Запорізькій областях.

Одужали 27 130 пацієнтів. Померли — 387.

Загалом у країні було вже понад 3,5 млн випадків. Одужали більш ніж 3,2 млн людей, померли — 91,6 тис.

За інформацією Харківського центру контролю та профілактики хвороб, за добу в регіоні зафіксували 177 випадків. З них 136 — у Харкові.

Одужали 1188 хворих, померли — 23.

Від початку епідемії було вже 239,6 тис. випадків. Подолали недугу 220,2 тис. хворих, померли — 6056.

Інфографіка: labcenter.kh.ua


З 6 грудня в Україні посилили карантинні обмеження, передусім для нещеплених проти COVID-19.