Web Analytics

Суд арештував водія, який збив двох дітей на проспекті Науки

Водій автомобіля Toyota, який збив двох 13-річних підлітків на проспекті Науки у Харкові, заарештований на два місяці. Водночас суд надав йому можливість внести заставу у 340 тис. грн.

Запобіжний захід водієві обирав Київський районний суд Харкова.  

«34-річному чоловіку обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб із правом внесення застави у розмірі 340 500 гривень», — повідомили у Головному управлінні Нацполіції в Харківській області.

За висновком медиків, у момент ДТП чоловік перебував під дією наркотиків, додають правоохоорнці.

Водію оголосили підозру за ч. 2 ст. 286-1 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту керманичами у стані сп’яніння) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за цією статтю — вісім років ув’язнення з позбавленням права на водіння на такий саме термін.

Фото: hk.npu.gov.ua

Виконував обов’язків голови Харківської обладміністрації Олександр Скакун заявив, що, на його думку, сума застави замала для такого порушення.

«Ми всі пам’ятаємо, як саме через відносно невеликий розмір застави з-під варти випустили винуватця аварії на острівку безпеки на проспекті Науки. Тож вважаю, що в цьому випадку застава має бути значно більшою — щонайменше ті самі 10 млн грн, яких від початку вимагало обвинувачення», — написав він у Facebook.

За інформацією Скакуна, прокуратура оскаржуватиме рішення суду щодо запобіжного заходу.

Посадовець також наголосив, що на Харківщині слід відновити обласну програму безпеки дорожнього руху.

«Вважаю, що ми маємо відновити обласну цільову програму забезпечення безпеки дорожнього руху — не для «птички», а для реальних дій у цій сфері. Доручення розробляти таку програму профільний департамент від мене вже отримав. У подальшому чекаю на підтримку депутатського корпусу Харківської обласної ради», — додав Скакун.

Також, зауважив він, до профілактики аварій слід долучитися органам місцевої влади у Харкові та районах області. Насамперед йдеться про стан доріг, встановлення камер спостереження та світлофорів.

Ситуація на дорогах Харкова безумовно вимагає дій. У всіх історіях резонансних ДТП є дві ключові складові. Перша – це...

Опубликовано Олександром Скакуном Суббота, 13 ноября 2021 г.

Як розповіли у пресслужбі Харківської міськради, на ранок 15 листопада підлітки ще у лікарні. Їхній стан наразі — стабільний.


Аварія сталася 11 листопада на перехресті проспекту Науки та вулиці Тобольської. Водій позашляховика Toyota збив 13-річних хлопця і дівчину на пішоходному переході. Дітей доправили до лікарні з травмами голови та забоями.