Web Analytics

Вибори у Харкові: апеляційний суд відмовив «Опорі» в перерахунку голосів

Другий апеляційний адміністративний суд Харкова розглянув скарги громадянської мережі «Опора», яка вимагає перерахувати голоси на позачергових виборах мера в Основ’янському та Холодногірському районах. Спостерігачі заявляли про ймовірні фальсифікації на користь Ігоря Терехова.

У задоволенні скарг апеляційний суд відмовив, кажуть в «Опорі».

«Другий апеляційний адміністративний суд відмовив представникам «Опори» у задоволенні апеляційної скарги», — прокоментували в організації рішення щодо Основ’янського району.

Спостерігачі нагадують, що подали скаргу на рішення Харківського окружного адмінсуду, який відхилив позов до Основ’янського районного виборчкому щодо розбіжностей у протоколах підрахунку голосів.  

Другий апеляційний адміністративний суд відмовив представникам ОПОРИ у задоволенні апеляційної скарги. Раніше...

Опубликовано ОПОРА Харків Среда, 10 ноября 2021 г.

Апеляційний адмінсуд також відмовив й у задоволенні скарги щодо ймовірних фальсифікацій у Холодногірському районі.

«Апеляційну скаргу Зінченка Миколи, офіційного спостерігача громадянської мережі «Опора» за позачерговими виборами Харківського міського голови залишити без задоволення, рішення окружного адміністративного суду залишити без змін», — мовиться у рішенні суду.

Другий апеляційний адмінсуд також не задовольнив скаргу представників кандидата у мери Михайла Добкіна, які вимагали перерахунку голосів у Слобідському районі.

«Апеляційний суд скасував рішення окружного суду, яким було відмовлено в задоволенні позову Михайла Добкіна щодо оскарження фальсифікацій у Слобідському районі та… ухвалив нове, але таке ж рішення», — написав у Facebook представник Добкіна Анатолій Родзинський.

На його переконання, голоси на спірних дільницях треба було перерахувати, а протоколи районної та міської ТВК — скасувати.

Доповнено

11 листопада Другий апеляційний адмінсуд також відмовив «Опорі» у перерахунку голосів у Новобаварському районі.


1 листопада голова Харківського міськвиборчкому Олена Матвієнко оголосила підсумки підрахунку голосів на позачергових виборах Харківського міського голови. Перше місце посів кандидат від «Блоку Кернеса — Успішний Харків» Ігор Терехов, секретар міськради та виконувач обов'язків мера — у нього 50,66% голосів. 

За інформацією поліції, грубих порушень порядку не було. Водночас спостерігачі «Опори» заявили про ймовірні фальсифікації на користь Терехова: звернулися до поліції та вимагали перерахувати голоси. Харківська міська ТВК у перерахунку спостерігачам відмовила. Вони звернулися до Харківського окружного адмінсуду з позовами до трьох районних ТВК, але суд вимоги «Опори» не задовольнив.