Web Analytics

В останню неділю жовтня Україна перейде на зимовий час

У ніч на 31 жовтня стрілки годинників треба перевести на годину назад. 

Про перехід на зимовий час нагадали у Міністерстві економики.

«31 жовтня Україна переходить на зимовий час. Уночі о 4:00 (четвертій годині) за київським часом 31 жовтня годинникова стрілка переводиться на 1 (одну) годину назад. Таким чином скасовується дія літнього часу», — мовиться у повідомленні міністерства.

31 жовтня Україна переходить на зимовий час Уночі о 4 (четвертій) годині за київським часом 31 жовтня годинникова...

Опубликовано Міністерство економіки України Пятница, 29 октября 2021 г.

З 31 жовтня потяги в Україні курсуватимуть вже за зимовим часом. Час відправлення та прибуття у квитках вказується вже з урахуванням переведення годинників, зазначили у пресслужбі «Укрзалізниці».

«У квитках на поїзди формування Укрзалізниці вказано вже відкоригований графік руху пасажирських і приміських потягів. Тому мандрівникам, які запланували поїздки на цей вихідний день, а також тим, хто зустрічатиме на вокзалі друзів або гостей, варто бути уважними та вчасно привести у відповідність час свого годинника», — попередили в «УЗ».

Усі зміни узгоджені з адміністраціями залізниць сусідніх країн.


Порядок обчислення часу в Україні визначається постановою уряду 1996 року, за якою літній час встановлюють в останню неділю березня (о 3:00 стрілки переводять на годину вперед), зимовий — в останню неділю жовтня (о 4:00 — на годину назад).

У березні Верховна Рада в першому читанні підтримала законопроєкт, що передбачає відмову від сезонного переведення стрілок годинників і встановлення в Україні єдиного київського часу. Проте остаточно його досі не схвалили.