Web Analytics

Виборчком скасував реєстрацію кандидата на посаду мера Харкова

Харківська міська виборча комісія скасувала реєстрацію кандидата на посаду Харківського міського голови — самовисуванця Валерія Говорова.

Рішення щодо Валерія Говорова розглядали увечері 7 жовтня, повідомила очільниця Харківської міської ТВК Олена Матвієнко.

За її словами, комісія розглянула його заяву та ухвалила рішення про скасування реєстрації — відповідно до Виборчого кодексу.

Валерій Говоров — заступник мера Куп’янська, депутат Харківської обласної ради від «Опозиційної платформи — За життя». Він балотувався як самовисуванець. 4 жовтня подав заяву про відкликання своєї кандидатури.

Своє рішення Говоров пояснив бажанням дотримуватися правил «командної гри».

«При цьому я вмію як формувати команду, так і працювати в ній, діючи за її правилами. Партія «ОПЗЖ», до команди якої я входжу в обласній раді, ухвалила рішення про підтримку на виборах мера іншого кандидата — Михайла Добкіна. Хоча в мери я балотувався як самовисуванець, я вирішив у цій ситуації вчинити так, як і личить командному гравцеві», — написав він у Facebook.

Говоров також зазначив, що участь у виборах ніколи не була для нього самоціллю — він «сприймав цей досвід як можливість донести свої ідеї про управління містом максимальній кількості людей і знайти нових однодумців».

В слове «команда» нет буквы «я» Уважаемые жители Харьковского региона, подтверждаю информацию о снятии своей...

Опубликовано Валерий Говоров Среда, 6 октября 2021 г.


Позачергові вибори Харківського міського голови заплановані на 31 жовтня 2021 року. Харківська міська ТВК зареєструвала 13 кандидатів, двом відмовила.

Слухайте також подкаст «Хто балотується у мери Харкова на позачергових виборах і що далі»