Web Analytics

Соціальна реклама і відеоролик: «ХарківПрайд» запускає інформаційну кампанію

У рамках «ХарківПрайду» цьогоріч запускають інформаційну кампанію «Ми будемо голосніше». 

Кампанія спрямована проти злочинів на ґрунті ненависті — за ознаками раси, статі, релігії, гендерної ідентичності чи сексуальної орієнтації, кажуть організатори акції.

За їхньою інформацією, протягом останнього року громадський центр харківської ЛГБТ-спільноти «ПрайдХаб» зазнав близько 15 нападів. 

«Від аналогічних дій потерпають ромська та єврейська громади Харкова, також напади вчиняються за кольором шкіри, професійною діяльністю та політичними поглядами», — наголошують активісти.

Інформаційна кампанія «Ми будемо голосніше» складається з трьох частин. Одна з них — відеоролік, створений за участі ЛГБТ-спільноти та союзників руху. За задумом авторів, він має показати, що мова ворожнечі — це не просто абстрактні слова: йдеться про конкретних людей, їхні реальні почуття та життя.  

Друга частина — візуальна соціальна реклама на підтримку ЛГБТ. На вулицях Харкова розмістили плакати із зображенням представників спільноти та гаслами «ХарківПрайду».

Третя частина кампанії — збір коштів.

«Відсьогодні кожен коментар на нашій сторінці, який принижує гідність людини, закликає до обмеження прав та свобод або підбурює до агресивних дій, буде поповнювати скарбничку «ХарківПрайду». Кошти підуть на захист рівних прав та можливостей для ЛГБТ+ людей. Ми боремось за рівноправну та безпечну Україну для всіх громадян», — зазначила співорганізаторка акції Анна Шаригіна.

Фото: Facebook/KharkivPride

Крім того, відбудеться марш рівності — цьогоріч він запланований на 12 вересня. Хода стартуватиме о 12:00 від майдану Свободи (вхід до станції метро «Держпром»).

Організатори наголошують, що це марш за права людини для всіх — незалежно від сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності. Учасники вимагають належного розслідування злочинів на ґрунті ненависті, рівного доступу до всіх державних інституцій та інклюзивної освіти без булінгу.

Охочих приєднатися до ходи просять заздалегідь зареєструватися — це не обов’язково, але допоможе підготуватися з огляду на кількість учасників. Під час заходу обіцяють дотримуватися карантинних вимог.


«ХарківПрайд» — щорічна ЛГБТ-подія, що включає лекції, публічні дискусії, майстерні, марш рівності тощо. Цього разу вона проходить з 2 по 12 вересня.

У 2019 році в марші рівності взяли участь, за оцінками поліції та організаторів, від 2000 до 3000 людей. За інформацією поліції, сам марш рівності пройшов без серйозних порушень порядку. Після заходу сталося кілька сутичок, зокрема — на вулиці Римарській та біля Шевченківського відділу поліції. Крім того, у саду Шевченка група чоловіків напала на хлопця, який не брав участь у ході. Одному з підозрюваних згодом оголосили підозру в хуліганстві.

У 2020-му з огляду на карантинні обмеження у Харкові проводили автопробіг «АвтоПрайд».