Web Analytics

З аптечної мережі в Харкові вилучили наркотичні препарати на 2 млн грн

Харківські правоохоронці влаштували обшуки в шести аптеках, де нелегально продавали нарковмисні ліки: вилучили препарати на 2 млн грн.

Деталі спецоперації навели у Головному управлінні Нацполіції в Харківській області.

На мережу з шести аптек, якими керував 47-річний харків’янин, поскаржилися ще у березні. Перевіряючи інформацію, правоохоронці з’ясували, що там без рецепту продавали наркозалежним комбіновані та наркотичні препарати.

Також, за даними поліції, у Ліцензійному реєстрі немає відомостей про отримання фірмою дозволу на продаж подібних препаратів.

Фото: hk.npu.gov.ua

2 червня силовики провели обшуки в аптеках на проспектах Олександрівському, Московському, Науки, Гагаріна та вулицях Військовій і Полтавський шлях.

«Вилучили лікарські засоби в ампулах та блістерах, орієнтовна ціна яких на «чорному ринку» складає близько 2 млн грн, а також гроші та чорнові записи щодо злочинної діяльності», — зазначають у поліції.

Препарати скерували на експертизу.

Як розповіли у Харківській обласній прокуратурі, справу розслідують за ч. 1 ст. 320 Кримінального кодексу України (порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів). Винним загрожує до трьох років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади на такий же термін.

«Після отримання висновку судових експертиз буде вирішено питання щодо повідомлення про підозру», — кажуть у прокуратурі.

Правоохоронці з’ясовують, звідки аптеки отримували нарковмисні препарати та хто ще брав участь в оборудках.