Web Analytics

У Харківській міськраді анонсують «відродження» ФК «Металіст»

На базі харківської футбольної команди «Метал» планують відновити клуб «Металіст». До цього процесу обіцяє долучитися бізнесмен Олександр Ярославський.

Футбольний клуб «Метал» зіграв під цією назвою останній матч 29 травня, повідомили у пресслужбі Харківської міськради. Його планують перейменувати на «Металіст»: ініціатори обіцяють відродити харківську команду — срібного призера Прем’єр-ліги. 

«Харків — це «Металіст», а «Металіст» — це Харків. Європа, чекай на нас! Ми обов'язково будемо там. Починаємо. Перед нами стоїть амбітне завдання — відновити інфраструктуру: перше — наш улюблений «павучок» (стадіон «Металіст» — ред.), друге — база, третє — академія», — заявив бізнесмен Олександр Ярославський, який був власником «Металісту» у 2005-2012 роках.

Старих гравців «Металу» замінювати не планують — обіцяють підсилити команду. В оновленому «Металісті» гратимуть два нові півзахисники з Бразилії та новий центральний нападник. За словами Ярославського, 10 червня депутати Харківської облради розглянуть питання щодо передачі майна ФК «Металіст» у комунальну власність міста. Раніше Харківська міськрада просила передати стадіон, футбольну базу та дитячу футбольну академію.

Фото: city.kharkov.ua

Матч з «Кривбасом» завершився з рахунком 3:0 на користь харків’ян.Трибуни стадіону були заповнені, попри обмеження «жовтої» зони. 

«Кривбас» залишався останнім суперником в групі, у якого «Метал» не вигравав (матч першого кола у Кривому Розі завершився з рахунком 0:0). Виправлено. І саме так — такої кількості глядачів на матчі Другої ліги, як цього разу, не збиралося ще ніколи», — повідомили у клубі «Метал».

У серпні в Першій лізі стартує вже новий старий «Металіст», а у Другій сезон дограє «Метал». 16 червня харків’яни проведуть «золотий матч» у Черкасах з переможцем групи А («Поділлям», «Ужгородом» або «Епіцентром»). Груповий етап «Метал» відіграв без поразок: 22 матчі, 20 перемог і 2 нічиї з різницею м'ячів 65-5.

«До того ж встановлено новий рекорд сезону для всіх ліг України. Середня результативність 2,95 за гру — це новий рекорд другої ліги України. П’ять пропущених м'ячів за сезон — історичний мінімум для того ж дивізіону», — наводять статистику у клубі.


Відродження ФК «Металіст», який фактично припинив існування, у Харківській міськраді анонсували у лютому. Колишній інвестор клубу Олександр Ярославський наприкінці 2012 року продав «Металіст» власнику групи компаній «СЄПЕК» Сергію Курченку, близькому до експрезидента Віктора Януковича. Пізніше Ярославський стверджував, що продати клуб його змусили, і казав, що планує згодом повернути його. Курченко на початку 2014 року втік з України, клуб почав накопичувати борги та зрештою був визнаний банкрутом. Нині в Харкові грають клубі «Металіст» 1925 (у Першій лізі) та «Метал» (у Другій лізі).

Про відновлення ФК «Металлист» у лютому заявив секретар міськради Ігор Терехов, ймовірний кандидат у мери Харкова.