Web Analytics

У громаді на Харківщині вирішили цьогоріч не святкувати «останній дзвоник»

У школах Лозівської тергромади через епідемію COVID-19 не будуть масово святкувати закінчення навчального року.

Навчальний рік у школах громади завершиться 28 травня, повідомили у пресслужбі Лозівської міської ради.

«Кожен з директорів закладів загальної середньої освіти висловив думку, що попередній формат святкування «останніх дзвоників» не прийнятний в умовах карантинних обмежень. Тому масові святкування у закладах не організовуватимуть», — кажуть у міськраді.

27 травня для учнів 11-х класів проведуть прощальні уроки зі школою — в актових залах або класах. Заходи проходитимуть без батьків.

Випускні у дитсадках заплановані на останній тиждень травня — окремо у кожній групі, з дотриманням карантинних обмежень. Батьки участі у святкуваннях також не братимуть.

На Лозівщині свято «останнього дзвоника» не відзначатимуть. Фото: kharkivoda.gov.ua

Загалом на Харківщині навчальний рік закінчується 4 червня, каже директорка Департаменту науки і освіти обладміністрації Анжеліка Крутова.

За її словами, чи відзначати «останні дзвоники», школи вирішуватимуть самі. Але святкувати можна лише з усіма обмеженнями жовтої карантинної зони.

Крутова нагадала, що 21 травня розпочнеться основна сесія ЗНО, яка триватиме до 15 червня. З 29 червня по 16 липня проходитиме додаткова сесія.

«Усі етапи ЗНО відбудуться у заплановані терміни, незалежно від рівня епідеміологічної небезпеки», — запевняють у ХОДА.

Брифінг Анжеліки Крутової

У Харкові 11 травня відновилися заняття у класах для всіх школярів — старші від початку квітня через карантин навчалися дистанційно. У перший день прийшли 90% старшокласників, повідомила директорка Департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко.

За її інформацією, наразі на COVID-19 у місті хворіють 147 дітей і 156 співробітників шкіл.


Міністерство освіти та науки вирішило у 2021 році не проводити у 4-х і 9-х класах державну підсумкову атестацію через ситуацію з поширенням коронавірусу.