Web Analytics

У Харківській облраді погодили виділення коштів на підтримку театрів

Комісія Харківської облради з питань молодіжної політики, культури, спорту та туризму зголосилися виділити 23,5 млн грн на підтримку театральних і концертних установ.

Питання щодо театрів розглядали на засіданні комісії 19 квітня, повідомляє пресслужба Харківської облради.

Як розповів заступник директора Департаменту культури і туризму Харківської обладміністрації Олександр Костін, цьогоріч з обласного бюджету на підтримку театрів і концертних установ вже виділили 54 млн грн. Втім, цих коштів не вистачить до кінця травня. Тому підготували проєкт розпорядження щодо перерозподілу видатків обласного бюджету. Запланована сума — понад 23,5 млн грн.

Рішення щодо цих коштів ухвалили одноголосно.

Засідання комісії. Фото: oblrada.kharkov.ua

У Харківській ОДА уточнюють, що вказана сума дозволить профінансувати вісім установ — виплатити заробітну платню у міжсесійний період.  

Заступник голови ОДА Антон Деньгуб також запропонував депутатам долучитися до робочої групи, що вивчатиме діяльність театрів.

«До мене як до профільного заступника доходять сигнали, що в деяких театрах не все добре з фінансовою діяльністю. Тому робоча група, яка наразі вже є, покликана вивчити діяльність театрально-концертних установ. На останньому засіданні, що відбулося минулого тижня, ухвалили рішення скласти графік і заслухати директорів та бухгалтерів театрів щодо їхньої поточної діяльності. Плюс постало питання приведення у належний стан їхніх статутних документів», — зазначив Деньгуб.


11 березня голова Харківської ОДА Айна Тимчук сказала, що середня зарплата працівників театрів складає 16,5 тис. грн. В установах культури заявили, що це не відповідає дійсності. 

22 березня працівники державних театрів вийшли на пікет до будівлі ХОДА. Мітингарі казали, що взимку їм заборгували зарплати, а через карантин — зменшили виплати. 

Фото на головній: Олександр Бринза