Web Analytics

У Харкові поховали ексдиректора авіазаводу Анатолія Мялицю

Колишній генеральний директор Харківського авіазаводу Анатолій Мялиця помер 5 квітня після тяжкої хвороби. Наступного дня його поховали в Харкові на цвинтарі №2.

Анатолію Мялиці, який майже два десятиріччя очолював Харківське державне авіаційне виробниче підприємство, було 80 років. Він помер 5 квітня після тяжкої хвороби, повідомили у пресслужбі Харківської міськради.

6 квітня в Центрі культури Київського району провели церемонію прощання. Крім близьких і друзів Мялиці, прийшли його колеги, вчені, почесні громадяни Харкова, Герої України Алла Коваленко і Михайло Борисюк, представники харківських підприємств, ветеранських організацій і місцевої влади.

Колишнього керівника ХДАВП поховали на цвинтарі №2 на вулиці Пушкінській.

Фото: city.kharkov.ua

Анатолій Мялиця тричі обіймав посаду генерального директора Харківського авіазаводу: з 1985 по 1990 рік, з 1996 по 2002 і з 2008 по 2015. 

У 2002-2004 роках Мялиця був міністром промислової політики. Він мав звання Героя України та заслуженого машинобудівника, науковий ступінь доктора технічних наук, був почесним професором Національного аерокосмічного університету «ХАІ» імені Жуковського.