Web Analytics

У кількох містах Харківщини всіх школярів відправили на дистанційне навчання

У низці громад Харківської області школи з 5 квітня повністю переводять на дистанційне навчання через погіршення ситуації з COVID-19. Таке рішення ухвалили, зокрема, в Харкові, Чугуєві, Змієві, Валках і Близнюках.

У міськраді Чугуєва посилення карантинних обмежень пояснили стрімким зростанням захворюваності.

«Щоденна статистика захворювання на коронавірусну хворобу як у нашій громаді, так і в цілому в Харківській області свідчить про стрімкий ріст показників. На сьогодні в Чугуєві продовжують хворіти четверо дітей та дев’ятеро працівників закладів освіти, на самоізоляції — 32 дитини та 10 працівників. Лише в березні цього року рівень захворювання серед учнів, вихованців і працівників закладів освіти у 2,5 рази перевищив показник грудня», — повідомили у міськраді 3 квітня.

Відтак на дистанційне навчання переводять усіх школярів, з 1 по 11 клас. Такий режим набуває чинності з 5 квітня, скільки він діятиме — поки не визначилися.

Гуртки та секції у закладах позашкільної освіти також працюватимуть дистанційно. Дитячі садки — у звичайному режимі.

У Змієві повне дистанційне навчання у школах запроваджують з 5 по 9 квітня.

«Рішення про подальшу форму навчання ухвалюватимуть залежно від ситуації. Дошкільні навчальні заклади працюватимуть у звичайному режимі», — зазначили у відділі освіти Зміївської міськради.

Фото: kharkivoda.gov.ua

У Валківській міськраді повідомили, що на дистанційне навчання переходять всі школи району — з 5 квітня і без визначеного кінцевого терміну.

У Близнюківській селищній раді розповіли, що учнів 5-11 класів перевели на дистанційне навчання тижнем раніше, а з 5 квітня до них приєднаються 1-4 класи.

Всі школярі навчатимуться у віддаленому режимі до 11 квітня.

У Харкові учні середніх та старших класів після канікул з 5 квітня також залишаються навчатися дистанційно, повідомив «Суспільному» речник Харківської міськради Юрій Сидоренко. Раніше йшлося про навчання у змішаному режимі. 

Про те, що очне навчання скасували, батьків попередили напередодні, 4 квітня.

За даними Харківського обласного лабораторного центру, минулої доби, 4 квітня, на Харківщині підтвердили 1155 випадків COVID, з них 853 — у Харкові. Одужали 632 людини, померли — 16.

Загалом в регіоні зафіксували вже 109 931 випадок. Одужав 87 451 пацієнт, померли — 2067.

Інфографіка: labcenter.kh.ua

За статистикою Міністерства охорони здоров’я, за добу в Україні підтвердили 10 179 випадків. Одужали 4946 людей, померли — 254. 

«Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Харківській (1155), Львівській (1121), Дніпропетровській (1003), Одеській (660), Київській (619) областях», — звітують у МОЗ.

Від початку епідемії зареєстрували вже 1 755 888 випадків. Подолали недугу 1 352 139 людей, померли — 34 587.


З 1 квітня у шести громадах Харківської області встановили червоний рівень епіднебезпеки через поширення COVID.