Web Analytics

Везли метадон через «Гоптівку» в іграшках: СБУ перекрила канал наркотрафіку

Служба безпеки України заблокувала канал контрабанди наркотиків до окупованої частини Донбасу через Росію. Метадон і димедрол перевозили у товарах для дітей.

Про затримання підозрюваних у контрабанді повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

«Лідери групи організували наркотрафік до тимчасово непідконтрольної українській владі території Донеччини. Зловмисники приховували заборонені речовини у дитячих іграшках і колясках. Потім переправляли їх своїм спільникам під виглядом побутових посилок через водіїв мікроавтобусів, які здійснюють нерегулярні пасажирські перевезення», — написав він у Facebook.

Наркотики вивозили до Росії через пункти пропуску «Гоптівка» на Харківщині та «Мілове» на Луганщині. Потім — везли на Донбас через непідконтрольні ділянки кордону. Наразі правоохоронцям відомо про 12 таких епізодів.

Підозрюваних затримали під час спецоперації, яка проводилася в Харківській, Дніпропетровській та Одеській областях.

«Піравоохоронці вилучили підготовлену до продажу партію метадону (вартістю понад 4 млн грн за цінами чорного ринку) та незареєстровану зброю», — додав Абдула.

СБУ викрила угруповання з контрабанди наркотиків: метадон перевозили у дитячих іграшках Служба безпеки України...

Опубликовано Владиславом Абдулой Понедельник, 22 марта 2021 г.

Як розповіли у пресслужбі Харківської обласної прокуратури, учасники угруповання також перевозили сильнодіючі ліки — димедрол.

«Загалом з часу документування протиправної діяльності упереджено контрабандне переміщення понад 2 кг метадону та димедролу», — кажуть у прокуратурі.

Фото: khar.gp.gov.ua

Чотирьом затриманим оголосили підозру у контрабанді та продажі наркотиків (ч. 2, 3 ст. 305, ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України). Їм загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Прокуратура наполягатиме на арешті.