Web Analytics

«Реформуй або йди»: харків’яни вийшли на акцію «за свободу політв’язнів»

Кілька сотень людей у Харкові 27 лютого пройшли ходою від майдану Конституції до Головного управління поліції Харківщини. Головна вимога — звільнення колишнього лідера одеського «Правого сектору» й блогера Сергія Стерненка та музиканта й ветерана АТО Андрія Антоненка. 

Люди скандували «Волю Стерненку», «Зелю геть», «Венедіктову у відставку», «Авакову — нари», «Ні — переслідуванням Майдану». 

Протестувальники несли плакати «Стерненку волю», «Реваншу — ні», «Свідки смерті правосуддя», «Що ви робите з моєю свободою?», «Нормально реформуй суди або йди», «Та за шо». 

Акцію організували громадські організації «Харківський антикорупційний центр», «Світанок», Спілка ветеранів АТО, «ФРІ», «Українські студенти за свободу» та осередки політичних партій «Голос», «Європейська солідарність», «Демократична сокира». Представники політсил прийшли з партійними прапорами. 

Біля будівлі поліції вимагали відставок міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та генпрокурорки Ірини Венедіктової. На думку учасників акції, відповідальність за те, що відбувається у правоохоронній та судовій системах, також несе президент України Володимир Зеленський.         

За інформацією організаторів, в акції взяли участь близько 300 людей, у поліції нарахували 150 протестувальників. Акція пройшла мирно та завершилася запалюванням кольорового диму. 


У Києві 27 лютого протестували під Офісом президента та Офісом генерального прокурора. Організатори закликали не використовувати партійну символіку: «Жодна партія не буде використовувати ім'я Сергія Стерненка та інших політв'язнів для збору політичних дивідендів». 

Фото: t.me/selfdefense_sternenko

Учасники акції звернулися до президента Володимира Зеленського. Серед вимог: звільнення Сергія Стерненка та усіх політв'язнів, реформування судової системи — чесне перезавантаження найвищого суддівського органу України — Вищої ради правосуддя та інших судових органів. 

Під час протесту в будівлю Офісу генпрокурора кидали фаєри. Порушень порядку поліція не зареєструвала

Фото: t.me/selfdefense_sternenko

Наступна акція планується 9 березня біля Будинку профспілок на Майдані, де відбудеться з’їзд суддів, на якому планують обрати нових членів ВРП та одного суддю Конституційного Суду.