Web Analytics

Олексій Кучер склав повноваження голови Харківської ОДА

Голова Харківської обладміністрації Олексій Кучер підписав розпорядження про припинення своєї роботи на цій посаді.

Розпорядження, підписане 30 листопада, опублікували на сайті Харківської ОДА.

«Припиняю повноваження голови Харківської обласної державної обладміністрації з 30 листопада 2020 року за угодою сторін», — йдеться у документі.

Як зазначається, очільник ХОДА припиняє роботу відповідно до указу президента Володимира Зеленського.

Своє звільнення Олексій Кучер прокоментував у Telegram-каналі.

«Керуючись необхідністю збереження балансу в регіоні, президент прийняв саме таке рішення. Нова керівниця ХОДА отримала карт-бланш на побудову нових взаємин центральної влади в регіоні. Мої побажання успіху Айні Тимчук, вона завжди може розраховувати на мою допомогу і підтримку», — написав Кучер.

Він зазначив, що як член команди президента «готовий поступитися персональними інтересами заради спільної справи». ⠀

«Я і моя команда залишаємося в харківських політичних процесах, але не буду заперечувати, що розглядаю ряд запропонованих можливостей бути корисним президентові в Києві. Найближчим часом озвучу остаточне рішення», — додав Кучер.

Олексій Кучер також розповів про підсумки боротьби з коронавірусною інфекцією за час своєї роботи. Серед іншого, кількість ліжок для хворих на COVID-19 збільшилася з 1 862 у 17 лікарнях до 3933 у 24.

«1600 ліжок зайнято станом на сьогоднішній ранок, область має і ресурс, і всі можливості для прийому нових хворих, і сотні вільних ліжок, забезпечених киснем. Найближчим часом буде закуплено ще 200 концентраторів», — зазначив Кучер.⠀

Він також додав, що показник захворюваності на Харківщині нині — один із найнижчих в Україні, кількість хворих стабільно зменшується. Водночас, регіон на першому місці в Україні за кількістю людей, які вже одужали — 32430, а смертність «відносно невелика» порівняно з іншими регіонами — 1,35% (середній по Україні — 1,68%). 

Фото: Telegram/Олексій Кучер

Заступник голови ХОДА Тарас Пастух запевляє, що для нової очільниці області Айни Тимчук боротьба з COVID є пріоритетом.

«Нова очільниця Харківської ОДА зустрілася з керівним складом адміністрації, ми почули два-три ключові пріоритети, які вона для себе визначила. Очевидно, що серед них є на сьогодні боротьба з COVID-19. Наразі область демонструє позитивну динаміку, але зрозуміло, що на цьому не варто зупинятися, цей темп потрібно підтримувати, тому для Айни Тимчук це є питанням номер один», — розповів Пастух на брифінгу 30 листопада.

27 листопада президент України Володимир Зеленський звільнив Олексія Кучера з посади голови Харківської ОДА і призначив на цю посаду Айну Тимчук. 

Серед своїх пріоритетів Тимчук назвала боротьбу з поширенням COVID-19, реорганізацію районів регіону, передачу повноважень до ОТГ і налагодження системи адміністративних послуг, а також ухвалення збалансованого обласного бюджету та налагодження співпраці з новою обласною радою.

Читайте також: Харківщина як лідер захворюваності з COVID і боротьба відповідальності