Web Analytics

У Харкові професор університету мистецтв помер після вуличного нападу

Режисер і педагог Леонід Садовський помер у лікарні після нападу невідомого. Поліція порушила кримінальну справу.

Невідомий напав на 71-річного Леоніда Садовського 14 листопада, коли професор повертався додому через пустир. За попередніми даними поліції, зловмисник напав на нього ззаду і кілька разів вдарив по голові.

«Потерпілий втратив свідомість. Отямившись, прийшов додому і розповів про подію дружині, яка викликала бригаду медичної допомоги», — розповіли в Головному управлінні Нацполіції в Харківській області.

Садовського доправили до міської лікарні швидкої допомоги,  де 16 листопада він помер.

Правоохоронці порушили справу за ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за цією статтею — вісім років ув’язнення. Нападника наразі шукають.

У Харківському будинку актора ім. Леся Сердюка розповіли, що педагог і режисер Леонід Садовський був заслуженим діячем мистецтв України, завідував кафедрою майстерності актора Харківського національного університету мистецтв імені Івана Котляревського.

Шановні друзі. Харківське міжобласне відділення Національної спілки театральних діячів України с глибоким сумом...

Опубликовано Харківський Будинок актора ім. Леся Сердюка НСТДУ Понедельник, 16 ноября 2020 г.

«Протягом всієї своєї трудової діяльності служив тільки театру, кіно і телебаченню. Займав керівні посади в різних культурних установах. 30 років працював на кафедрі майстерності актора і режисури ХНУМ», — нагадали колеги професора.

Садовський створив понад 40 вистав у театрах Харкова, Запоріжжя, Луганська, Донецька, Сімферополя, Полтави, Кіровограда та Одеси, був художнім керівником учбового театру ХНУМ «5 поверх» («Майстерня 55»), а також автором циклу документальних телевізійних нарисів.

Фото  на головній: Facebook/Леонід Садовський