Web Analytics

На Харківщині за добу померли 13 людей з COVID

У Харківській області зафіксували найбільшу від початку епідемії кількість померлих пацієнтів з COVID-19 за добу.

Статистику на 13 листопада наводить Харківський обласний лабораторний центр. За його інформацією, попередньої доби в регіоні підтвердили 668 нових випадів коронавірусної хвороби. Померли 13 людей, це найвищий на сьогодні показник (до того з 7 на 8 листопада було 12). Одужали — 1370.

Найбільше нових випадків — у Харкові (374). Високі показники також в Ізюмському районі (57), Харківському (39), Первомаському (30), Великобурлуцькому (27), Краснокутському (25), Балаклійському (22), Зміївському (20) і Кегичівському (18).

Загалом від початку епідемії в області підтвердили вже 46 137 випадків хвороби.

Інфографіка: labcenter.kh.ua

В Україні протягом доби зафіксували 11 787 випадків — це теж рекордний показник, повідомили у Міністерстві охорони здоров'я. Найбільше — у Києві (1083), Дніпропетровській (740), Запорізькій (727), Сумській (680) та Київській (672) областях.

«Госпіталізовано 1587 пацієнтів. Для порівняння, чотири місяці тому кількість хворих у країні була у 11-12 разів меншою, — кажуть у МОЗ. — Сьогодні надважливо дотримуватися встановлених у країні протиепідемічних правил, інакше — вже через місяць лікарняні ліжка будуть повністю заповнені, і медзаклади не зможуть приймати хворих. Із загальної кількості хворих на COVID-19 потребують стаціонарного лікування до 13-14%».

Міністр Кабміну Олег Немчінов нагадав, що з 13 листопада набуває чинності постанова уряду щодо карантину вихідного дня. Щосуботи та щонеділі в Україні працюватимуть лише транспорт, продовольчі магазини, автозаправки, аптеки (зокрема ветеринарні), фінансові установи, пункти обміну валют, поштові відділення.

У МОЗ очікують, що такий режим надасть результати за три тижні.

На території всієї України також запроваджений помаранчевий рівень епідемічної небезпеки.

«Релігійні заходи регулюються Конституцією, ми не можемо заборонити їх проведення без введення надзвичайного стану. Під час служб мають дотримуватися вимог щодо кількості учасників, дистанції та використання засобів індивідуального захисту», — додав Немчінов.

Він також не виключив можливості запровадження жорсткого карантину.

«Якщо прийдемо до локдауну медичної сфери — буде введено повний локдаун для всієї країни», — цитує міністра «Україна 24».

Через рішення про запровадження карантину вихідного дня у Харкові 13 листопада втретє протестували підприємці зі сфери ресторанного бізнесу, працівники кав'ярень і барів (перший мітинг з вимогами пом'якшити обмеження ресторатори проводили в Харкові 6 листопада).

Близько 500 людей спочатку зібралися біля будівлі обладміністрації, потім рушили до Головного управління Нацполіції в Харківській області. За інформацією ГУНП, група людей на декілька хвилин заблокувала рух транспорту вулицею Жон Мироносиць. 


Кабінет міністрів запроваджує карантин вихідного дня з 14 листопада. Він триватиме щонайменше до 30 листопада.

Читайте також: Коронавірус: статистика в Україні та на Харківщині