Web Analytics

Більше жінок, третина «ветеранів»: Чернов — про облраду нового скликання

Голова Харківської обласної ради чинного скликання Сергій Чернов охарактеризував склад новообраного депутатського корпусу, що працюватиме у раді наступного, VIII скликання.

Як і в попередньому скликанні, до обласної ради увійшли 120 депутатів, розповів Сергій Чернов. Серед них 34 жінки та 86 чоловіків.

«Гендерна квота у виборчому законодавстві дещо збільшила жіноче представництво. Тепер майже третина депутатського корпусу (28%) — жінки. У минулому складі було 19%», — каже очільник облради.

Наймолодший депутат новообраної ради народився у 1997 році, найстарший — у 1935-му. Вікова розбіжність у порівнянні з попередньою каденцією незначна: 17 депутатів молодше 35 років (у VII скликанні було 18), 57 – до 50 років (було 58), 29 – до 60 років (було 37), а 17 – старше 60 років (було 13).

Обиралися і в попередній каденціях 45 депутатів. З них сім — тричі поспіль: це Тетяна Біловол, Анатолій Гацько, Іван Горішній, Віктор Остапчук, Віталій Панов, Ігор Райнін, Андрій Хвесик.

Ще шестеро стали депутатами учетверте: Сергій Чернов, Валерій Білокудря, Олег Каратуманов, Людмила Немикіна, Володимир Святаш, Андрій Стронов.

«Загалом, новообраний склад ради різноманітний, і це добре. Є досвідчені та молоді депутати. Маємо медиків і науковців, журналістів і правників, промисловців і фінансистів, аграріїв і дорожників. Тобто, в усіх сферах життя регіону буде представлена компетентна думка місцевого самоврядування», — підсумував Чернов.

Сергій Чернов. Фото: oblrada.kharkov.ua

За підсумками місцевих виборів, що відбулись 25 жовтня, до складу Харківської облради VIII скликання увійшли представники п'яти партій.

До Харківської міської ради пройшли шість партій. Мером Харкова втретє обраний Геннадій Кернес.