Web Analytics

На Салтівці вночі горів гуртожиток фармацевтичного університету

У Московському районі Харкова 5 листопада сталася пожежа в університетському гуртожитку, довелося евакуювати 35 студентів.

Пожежа виникла близько першої ночі у студентському гуртожитку Національного фармацевтичного університету на проспекті Ювілейному, повідомили у Головному управлінні ДСНС у Харківській області. У кімнаті на восьмому поверсі дев'ятиповерхівки зайнялися меблі, домашні речі та холодильник — загалом на площі 8 кв. м.

Мешканцям гуртожитку загрожував щільний дим, тому вогнеборцям довелося виводити студентів на свіже повітря. Загалом евакуювали 35 людей.

Пожежу гасили шість бригад ДСНС — 30 рятувальників. Повністю приборкати полум'я їм вдалося близько 2.40.

Фото: kh.dsns.gov.ua

За попередніми даними, загоряння сталося через коротке замкнення електромережі. Як розповів «Суспільному» речник ГУ ДСНС у Харківській області Ігор Лупандін, у кімнаті спалахнув холодильник.

«Дівчина, яка мешкає в цій кімнаті, поїхала додому. Холодильник був увімкнений, мешканки не було. Коли ви виїжджаєте, ви повинні вимкнути все електрообладнання. Буде питання, коли вже буде перевірка за даним фактом — чому в кімнатах стоїть електрообладнання, оскільки є окремі місця для приготування їжі», — зазначив Лупандін.

Під час пожежі травм ніхто не зазнав.