Web Analytics

Топаз фігурує у справі про злочини на Донеччині


Антимайданівця Ігната Кромського, раніше засудженого за масові заворушення, правоохоронці 20 жовтня зупинили у харківському метро, але невдовзі відпустили. У поліції кажуть, що Топаз є фігурантом нової кримінальної справи.
 

Про подію сам Ігнат Кромський повідомив у Facebook: спочатку заявив, що його затримали, але пізніше додав, що вже відпустили.

«Сказали, що мене підозрюють у скоєнні особливо тяжких злочинів у місті Селідово Донецької області», — написав Кромський.

У Головному управлінні Нацполіції в Харківській області розповіли, що Кромського зупинили 20 жовтня близько 19:30 на одній зі станцій метро.

«При перевірці 34-річного чоловіка за інформаційною базою Національної поліції встановлено, що він розшукується Селидівським відділенням поліції Донецької області з 17 жовтня 2020 року за скоєння низки злочинів», — кажуть у ГУНП.

Йдеться про розслідування за кількома статтями Кримінального кодексу України: ч. 4 ст. 187 (розбій), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), ч. 3 ст. 262 (викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин чи радіоактивних матеріалів), ч. 1 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

Максимальне покарання за цими статтями — позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

«Ініціатору розшуку сповіщено про встановлення місця знаходження даної особи», — додали в поліції.

У розшуковій базі Міністерства внутрішніх справ Ігнат Кромський вказаний у категорії «особа, яка переховується від органів досудового розслідування».

Скріншот: wanted.mvs.gov.ua

Антимайданівця Ігната Кромського, відомого за позивним «Топаз», засудили до восьми років ув'язнення за участь у масових заворушеннях, що відбувалися в Харкові навесні 2014 року. У вересні 2018-го він вийшов на волю за «законом Савченко».