Web Analytics

Поліція порушила справу щодо концерту Ірини Білик у Харкові

Після концерту, що проходив у Палаці студентів НЮУ, слідчі відкрили кримінальні провадження за фактом порушення санітарних вимог.

Концерт народної артистки України Ірини Білик відбувся у Харкові 5 жовтня. Як зазначалося в анонсах, його влаштували з нагоди «подвійного ювілею» співачки — її 50-річчя та 30 років на сцені. Концерт мав відбутися ще у квітні, але його довелося перенести через карантин.

Білик виступала у Палаці студентів Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого. Відео концерту опублікували на сторінці закладу у Facebook.

Концерт Ирины Билык

Вчера с соблюдением всех санитарных норм состоялся долгожданный концерт звезды украинской эстрады Ирины Билык. На этот концерт, который планировался в рамках тура к 50-летию певицы, билеты были проданы еще зимой и в начале весны, но в связи с карантином он неоднократно откладывался. После сентябрьского разрешения Кабмина проводить культурно-массовые мероприятия в т.ч. в "оранжевых зонах" (при соблюдении всех норм) у нас появилась возможность предоставить артистке один из лучших залов Харькова. Концерт был теплым, душевным и вдохновляющим поклонников!

Опубликовано Дворец студентов НЮУ им. Ярослава Мудрого Вторник, 6 октября 2020 г.

За даними Головного управління Нацполіції в Харківській області, концерт відвідали 487 глядачів.

Правоохоронці кажуть, що захід був позаплановим і пройшов із порушенням карантинних норм. Хоча водночас зазначають, що всі глядачі заходили до приміщення в масках, а на вході у них заміряли температуру.

Поліція розпочала розслідування за  ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам і масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за цією статтею — три роки ув'язнення. 

У Палаці студентів стверджують, що дотримувалися всіх санітарних норм.

«Після вересневого дозволу Кабміну проводити культурно-масові заходи, в тому числі у «помаранчевих зонах» (при дотриманні всіх норм) у нас з'явилася можливість надати артистці один з кращих залів Харкова. Концерт був теплим, душевним і надихаючим!» — каже адміністрація закладу.

Раніше правоохоронці відкрили справу щодо концерту до Дня вчителя, що проходив 3 жовтня в Новобаварському районі Харкова. Попри карантин, його відвідали близько 2000 людей.