Web Analytics

МОЗ прогнозує понад 5 тисяч хворих на COVID-19 щодня вже найближчим часом

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов попередив, що цього тижня Україна може перетнути позначку у 5 тисяч нових випадків COVID-19 за добу.

Про це очільник МОЗ заявив на брифінгу 6 жовтня. 

«Просто подивіться, як швидко ми перетнули спочатку тисячу, потім дві-три. Зараз ми фіксуємо кожного дня понад чотирьох тисяч хворих. Тут не треба бути Вангою, щоб прогнозувати. Думаю, вже цього тижня цю позначку ми досягнемо – у п'ять тисяч за добу», — заявив міністр.

Він зазначив, що головною проблемою сьогодні є заповненість медзакладів — не виключена нестача лікарняних ліжок. «Це головний показник, що викликає стурбованість», — уточнив він.

Максим Степанов також наголосив, що епідемію COVID-19 можна зупинити, але для цього потрібні спільні зусилля українців і чітке дотримання карантинних правил.

За даними Харківського обласного лабораторного центру на 6 жовтня, протягом минулої доби в регіоні зафіксували 481 новий випадок COVID-19, з них 362 з них — у Харкові. 

Діагноз підтвердили також у 25 жителів Дергачівського району, 15 — Чугуївського, по 13 — Богодухівського, Куп’янського, 12 —  Балаклійського, 10 — Нововодолазького, по 6 — Вовчанського та м.Люботина, 5 — Близнюківського, по 4 — Ізюмського та Лозівського, по 3 — Кегичівського та Харківського районів. 

Загалом за час епідемії  в Харківській області лабораторно підтвердили 21445 випадків коронавірусної хвороби. Померли 383 людини.

Лідерами за кількістю нових випадків захворювання протягом доби в Україні стали Харківська, Полтавська і Хмельницька області, а також Київ.